DOLAR 32,5223
EURO 34,8736
ALTIN 2485,527
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İlhan Erdal: İnşaat sektörü düzenlemeleri ekonomiye can verecek

    İlhan Erdal: İnşaat sektörü düzenlemeleri ekonomiye can verecek
    08.05.2018
    A+
    A-

    Konut teslimlerinde ve tapu harcında gerçekleşen düzenleme hakkında konuşan İlhan Erdal “Yapılan düzenlemeler Türkiye ekonomisinin bel kemiği olan inşaat sektörünün hareketlenmesine ve ekonominin büyümesine katkı sağlayacaktır” dedi.

    Bakanlar Kurulu kararıyla konut teslimlerinde uygulanan yüzde 18’lik KDV, 31 Ekim’e kadar yüzde 8’e, tapu harcı oranı da yüzde 4’ten 3’e indirildi. Resmi Gazete’ de yayımlanan karara göre 31 Ekim 2018 tarihinden itibaren tapu işlemleri üzerinden binde 20 oranında alınan tapu harcı, konut ve işyerlerinde binde 15 olarak yeniden belirlendi.Tona Yapı ve Safe İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı İlhan Erdal “İnşaat sektörü, beslediği yan sektörler ile de ekonomik anlamda Türkiye’nin çarklarını işletiyor. Alınan karar doğrultusunda konut piyasasında bir hareketlilik yaşanacağını düşünüyorum. Yapılan bu teşvikler sadece inşaat sektörüne değil aynı zamanda da Türkiye ekonomisine can suyu olacaktır. Bu teşviklerin düzenli hale getirilmesi en büyük temennimiz. Bu düzenlemeler karşısında bankalarda kendi üzerlerine düşen görevi yerine getirmeli ve faiz oranlarını yeniden gözden geçirmelidir. 1’in üzerinde seyreden faizler bu oranın altına çekilmelidir. Bu sayede de ülkemiz ekonomisi için artı bir durum daha oluşturulmuş olacaktır” dedi.

    Bazen İhtiyaç 2+1 Olabilir

    Tona Yapı ve Safe İnşaat ayrıcalığı ile Beytepe’de yükselen Duru Beytepe farklı yaşam tarzlarına hitap ediyor.

    Tona Yapı ve Safe İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı İlhan Erdal “Hem yatırım hem de oturum için konut almak isteyen Ankaralılar, son zamanlarda daha çok 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerine yöneliyor.

    Rezidans konseptini farklı kılan ise; günlük ihtiyaçtan lüks isteklere kadar her detayın düşünülmesi ve aynı zamanda sunmuş olduğu sosyal imkânlar ve eşsiz yaşam alanları oluyor” dedi.

    Duru Beytepe projesinin, Nisan 2020’de teslim edileceğini hatırlatan Tona Yapı ve Safe İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı İlhan Erdal şunların söyledi: “Duru Beytepe rezidans ayrıcalığını hissedebileceğiniz çok amaçlı bir proje. Ödeme seçenekleri ile de konut sahibi olmak isteyen ev sahiplerimize büyük ödeme kolaylıkları sağlıyoruz. Sadece Yüzde 5 peşinat ya da 0,99 gibi çok uygun bir oranla ev sahibi olma fırsatını sunuyoruz”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.