DOLAR 32,3188
EURO 34,8407
ALTIN 2391,718
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İlkbahar Le Creuset’in enerji veren “Palm” rengi ile geliyor

    İlkbahar Le Creuset’in enerji veren “Palm” rengi ile geliyor
    01.03.2018
    A+
    A-

    Yeşili sofranızdan eksik etmeyin, sağlıklı beslenin, hayatın tadını çıkarın…

    Yaklaşan bahar aylarıyla beraber doğanın uyanışı da gerçekleşiyor. Baharın enerjisi sebzelere, meyvelere ve elbette tariflere de yansıyor. Yeşilin en güzel ve en sağlıklı hali olan bahar sebzeleri, sağlıklı yaşamın anahtarını sunuyor. İlkbahar enerjisini renklerine taşıyan Le Ceruset, Palm rengi ile sağlıklı yemekler pişirmeyi keyfe dönüştürmeyi amaçlıyor.

    Palm rengi ile baharın enerjisini sofralarınıza taşıyın!

    Doğanın uyanışını yeşilin en güzel tonlarını içeren Palm renginin verdiği enerji ile yansıtan Le Creuset, mevsiminde sebze ve meyve tüketiminin önemine dikkat çekiyor. Mevsiminde tüketilen meyve ve sebzelerin besin değerleri Le Creuset döküm demir tencerelerle pişerken doğallığını yitirmiyor.

    Bakla, bezelye, enginar, ıspanak, biberiye taze fasulye, kuşkonmaz, brokoli, semiz otu gibi birçok sebze içerdiği vitamin ve mineraller açısında sağlıklı yemekler için vazgeçilmez malzemeler arasında yer alıyor.

    Orijinal döküm demir tencerelerden stoneware, silikon ve mutfak aksesuarlarına uzanan geniş ürün yelpazesi ile Le Creuset, Palm rengi ile tüm beğenileri toplarken, ilkbahara merhaba diyor.

    *Le Creuset Yayvan Gurme Tenceresi ve sağlıklı sebzelerle pişirebileceğiniz lezzetli tarif önerimizi incelemeyi unutmayın.

    Balıklı ve Sebzeli Tart, Otlu Püre ile

    Malzemeler

    • 200 gr kılçığı alınmış beyaz balık fileto
    • 200 gr derisi ayıklanmış, pin kemikleri alınmış somon fileto (balıkçınızdan bu şekilde isteyin)
    • 450 ml tam yağlı süt
    • 750 gr soyulmuş ve ikiye bölünmüş patates
    • 4 adet ince doğranmış taze soğan
    • 3 adet küp kesilmiş arpacık soğan
    • 2 adet ince kıyılmış rezene
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 100 gr tereyağı
    • 2 yemek kaşığı un
    • 150 gr donmuş bezelye
    • 3 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
    • 1 limonun suyu
    • Tuz ve taze öğütülmüş karabiber

    Yapılışı

    1. Fırını 180 dereceye ısıtın.Balıkları tencereye yerleştirin, tuz ve karabiber ile baharatlayın ve sütün 400 ml’sini balığın üzerine dökün. Tencereyi folyo ile kaplayın ve çatal bastırdığınızda balık dağılana kadar 15 dakika fırında pişirin.
    1. Sütü dökmeden balıkları tencereden alın, soğuduktan sonra lokmalar halinde küçük parçalara ayırın ve kenara koyun. Patatesleri tencereye koyun, üzerini örtecek kadar tuzlu suda kaynatın ve yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Bu arada taze soğanları, arpacık soğanlarını ve rezeneyi yumuşayana kadar zeytinyağında soteleyin.
    1. Tereyağın 50 gramını bir sos tenceresinde eritin, un ile karıştırın ve kısık ateşte 2- 3 dk pişirin. Ayırdığınız sütü yavaş yavaş ekleyin ve sos katılaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
    1. Parçalara ayırdığınız balıkları, sotelenmiş pırasa, rezene ve arpacık soğanlarını, bezelyeyi ve maydanozdan ve limon suyundan birer yemek kaşığı ekleyin. Tuz ve karabiber ile baharatlayın.
    1. Patatesleri süzün ve kalan 50 ml süt, 50 gr tereyağı ve 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz ile, topak kalmayacak şekilde ezip püre haline getirin. Zevkinize göre baharatlayın.
    1. Bir araya getirmek için balık karışımını büyük bir fırın kabına veya gurme tenceresine alın. Püreyi kaşık ile üzerine ilave edin ve spatula yardımıyla üzerini düzleştirin. Çatal ucuyla pürenin üzerine desen çizin ve fırında, üstü pembeleşene kadar 20-25 dakika pişirin.

    Afiyet olsun!

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.