DOLAR 32,2555
EURO 35,0742
ALTIN 2470,322
BIST 10319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İMİB Türk doğal taşının markalaşma yolculuğuna Marmomac Fuarı ile devam ediyor

    İMİB Türk doğal taşının markalaşma yolculuğuna Marmomac Fuarı ile devam ediyor
    29.09.2021
    A+
    A-

    Türk doğal taş sektörünün en önemli gündem maddelerinden biri olan markalaşma çalışmaları için faaliyetlerini sürdüren İMİB, Marmomac International Trade Fair for Stone Design and Technology 2021 Fuarı’na katılacak. 29 Eylül-2 Ekim 2021 tarihleri arasında İtalya’da düzenlenecek olup sektörün en prestijli fuarlarından biri olan Marmomac’ın Milli Katılım organizasyonu bu yıl 11’inci kez İMİB tarafından gerçekleştirilecek. Fuara 23 milli ve 64 bireysel katılımcı olmak üzere toplam 87 Türk firması katılım sağlayacak. İMİB, fuar boyunca Türk doğal taşının prestijini artırmak için yoğun temaslarda bulunacak.

    Türk doğal taş sektörünün ihracatını ve markalaşma algısını artırmak için yurt dışı faaliyetlerine yoğun şekilde devam eden İstanbul Maden İhracatçılar Birliği (İMİB), 29 Eylül-2 Ekim 2021 tarihleri arasında İtalya’nın Verona kentinde kapılarını açacak olan Marmomac International Trade Fair for Stone Design and Technology 2021 Fuarı’nda boy gösterecek. Doğal taş sektörünün en prestijli organizasyonlarından biri olarak nitelendirilen Marmomac’ın Milli Katılım organizasyonu ise 11’inci kez İMİB tarafından düzenlenecek. Türkiye Pavilyonu için toplam 852 metrekarelik alanın tahsis edildiği fuarda 23 milli katılımcı ve 64 Türk bireysel katılımcı ziyaretçilerini ağırlayacak.

    Dekoratif ürünler sergilenecek

    Fuarla ilgili açıklama yapan TİM Maden Sektör Kurulu Başkanı ve İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, “Geçtiğimiz yıl pandemi şartlarından ötürü iptal edilen ve bu yıl 55’inci kez düzenlenecek fuarda 23 milli katılımcımız; mermer, traverten, fayans, plaka ve bordür, yüzey kaplama malzemeleri ve mozaik gibi dekoratif ürünler sergileyecek. Ayrıca sektörün mimari tasarım açısından önemini de gözler önüne serecek olan fuarda, Türk mermer ve doğal taş sektörünü yakından tanıtmak için hem fuar alanı içerisinde hem de çevresinde çeşitli reklam ve tanıtım çalışmaları yapacağız” dedi.

    Markalaşma çalışmaları Türk doğal taşının değerini artırıyor

    Türkiye’nin özellikle mermer-traverten ihracatında dünyada ilk sırada olduğunun altını çizen Dinçer, doğal taşta küresel çapta önemli bir oyuncu olan İtalya pazarıyla ilgili şunları söyledi: “İtalya, işlenmiş doğal taş tasarımında dünyaca kabul görmüş bir pazar olarak dikkat çekiyor. Ayrıca ocak işletmeciliği ile işleme teknolojileri ve Ar-Ge altyapılarının öncü olması nedeniyle markalaşma yolculuğunda farklı bir konumda bulunuyor. İtalya pazarını önemsiyor ve yakından takip ediyoruz. Bu bölgedeki pazar payımızı koruyarak arttırmayı hedefliyoruz. Dünya doğal taş rezervlerinin önemli bir kısmını barındıran, aynı zamanda 650 renk ve desende mermer ile 150 farklı çeşitlilikte doğal taşa sahip olan ülkemizin marka algısını ileri seviyelere taşımak için fuarda yeni iş birliklerine imza atmayı planlıyoruz. Çünkü markalaşma çalışmaları, birim fiyatlarımızı yukarı çekeceği gibi ürünlerimize talebi de önemli ölçüde artıracaktır.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.