DOLAR 32,6021
EURO 34,8337
ALTIN 2504,159
BIST 9461,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İngiliz tasarımcı Tom Dixon 20’nci yılını Türkiye’de diseňo ile kutladı

    İngiliz tasarımcı Tom Dixon 20’nci yılını Türkiye’de diseňo ile kutladı
    09.11.2022
    A+
    A-

    Aydınlatma, mobilya ve aksesuar tasarımında “çok yönlülüğü ve yenilikçi” özellikleriyle öne çıkan tasarımcı Tom Dixon, Türkiye’de 10 yılı geride bırakan lüks mobilya mağazası diseňo’nun davetlisi olarak İstanbul’a geldi. Kendi adını taşıyan global markasının 20’nci yılı kutlamaları çerçevesinde Tom Dixon onuruna birçok global tasarım devi markalarını bir araya getiren diseňo’nun Skyland HOM Dekorasyon Merkezi’nde “twenty” adı verilen bir davet verildi.

    Verilen davete iş, sanat, cemiyet ile tasarım ve mimarlık dünyasının önde gelen simaları katıldı. Ömer-Aliki Kızıl, Berrin Ak, Onur Baştürk, Ahu Akın, Koray-Tuğba Yavuzer, Hakan-Aslı Sekmen, Dafne Behar, Esra Kazmirci ve Zeynep Erkmen davetin konukları arasındaydı. Davetliler ayrıca, diseño’nun showromunda metale hayat veren tasarımcı olarak nitelenen Tom Dixon’ın tasarımlarına da büyük ilgi gösterdiler.

    Gece geç saatlere kadar süren davette diseňo kurucusu Yalçın Gülen ve Tom Dixon konuklarıyla yakından ilgilenirken davetliler de gecenin tadını doyasıya çıkardılar.

    Kraliyet Ödüllü Tasarımcı

    İngiliz tasarım dünyasına yaptığı hizmetlerden dolayı Kraliçe tarafından Britanya İmparatorluğu Nişanı (OBE) ile ödüllendirilen Tom Dixon ayrıca birçok uluslararası ödülün de sahibi. Tasarımlarına inovatif yaklaşımını aktaran Tom Dixon ayrıca; Moroso, Cappellini, Asplund, De Vecchi, Inflate, Salviati, Swarovski, Driade ve Terence Conran gibi mobilya sektöründeki büyük tasarım markalarının da içmimarlığını yapıyor. Tom Dixon, bunun dışında Vivienne Westwood, Jean Paul Gaultier, Ralph Lauren ve Romeo Gigli gibi moda tasarımcılarıyla da çalışmalarını sürdürüyor

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.