DOLAR 32,3667
EURO 34,6676
ALTIN 2381,979
BIST 10193,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    International MICE& Wedding Forum Antalya’da başladı

    International MICE& Wedding Forum Antalya’da başladı
    29.05.2018
    A+
    A-
    Bu yıl 3.sü düzenlenen International MICE& Wedding Forum (IMWF) Antalya Titanic Deluxe Golf Belek’ de görkemli bir açılış yaptı. 1 Haziran’ a kadar devam edecek forumda 60 ülkeden 300’ün üzerinde acente ve bu acentelerle görüşmeye gelen, 50’nin üzerinde, otel, havayolu şirketi ve sektör tedarikçisi ve yöneticisini bir araya geldi.
    International MICE& Wedding Forum’un açılışı Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.
    Dünya turizm hareketinin en önemli alanlarından olan ve düğün organizasyonu aktörlerini turizmin başkenti ve organizatörlerini Antalya’da ağırlayan IMWF, Türkiye’nin düğün, kongre ve toplantı alanında ki pazar payını arttırmasında önemli bir rol üstleniyor.
    Forumun açılış konuşmasını yapan IMWF Yönetici ortağı Fuat Ersoy, dünyada 1 trilyon dolara ulaşan MICE ve düğün organizasyonu pazarında Türkiye’nin payının arttığına işaret ederek, foruma katılanlara bilgiler verdi. Ersoy acentecilere yönelik yaptığı konuşmada, ”Önümüzdeki 3 gün içerisinde vakit geçirecek panellere forumlara katılacaksınız. Biz her şeyi eğlenceli ve çılgın bir şekilde gerçekleştirmeye çalışacağız. Neden diye soracaksınız. Neden bir yaşam tarzıdır. Biz yeni dostlar edinmek için buradayız. Amacımız aramızda gerçek dostluklar oluşturmaktır” dedi.
    IMWF Yönetici ortağı Bünyat Özpak ise yaptığı konuşmada, ilk grubundan 8 Dolar kazandığını anlatarak, ”Benim büyük hayallerim vardı. Bu büyük hayalimden biri sizlerde olan ortaklığımızdır. 60 ülkeden 300’ün üzerinde ortağımla birlikteyim. Bu işi ortağım Asil Akar ile birlikte gerçekleştirdik. Biz her zaman sizlerleyiz” dedi.
    Foruma katılan ve açılışta konuşan KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise şunları söyledi: ”Turizmin en önemli farklılıklardan olan düğün organizasyonu en özel turizm çeşitlerinden biridir. Bunu bütün dünya bildiği gibi bizlerde biliyoruz. KKTC 400-500 bin insanı içinde barındırıyor. Dünyanın en bilinen yerlerinden biridir. Birçok tarihi zenginliklere sahip olan nezih, çok güzel bir adadır. Düğün turizmi için KKTC tarihi ve otelleri ile en uygun yerlerden biridir. Adaya gelenlerin tekrar geleceğinden endişemiz yok. İnsanların sıcaklığı, otellerimizin güzelliği, sektör çalışanları ile olan ilişkilerle güzel dostluklar edinebilirsiniz. Bizim için en önemlisi kazandığımız dostluklardır. Ben bu etkinliği düzenleyen değerli kardeşlerime, katkı koyanlara, bizlerle birlikte olmak için gelenlere teşekkür ederim. Hepinizin güzel ve sıcak Antalya’da güzel günler geçireceğinize eminim. Bundan sonra yapılacak etkinliklere daha çok katılımcının olacağına inanıyorum.”
    Antalya Valisi Münir Karaşoğlu ise Antalya’nın, Türkiye’nin misafir odası, Akdeniz’in incisi, dünyada en çok bilinen destinasyonlardan biri olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu:
    ” Antalya uygun 630 kilometre sahili, 404 5 yıldızlı oteli, toplamda 1000 oteli, 54 sporun yapılabileceği salonları ile gerçek bir turizm şehridir. Antalya’nın kongre ve fuar konularında çok büyük tecrübesi var. Bu şehir G-20’yi, dışişleri Bakanları toplantısını, Expo’yu, dünya golf turnuvası gibi gerçekten dünyanın çeşitli yerlerinden katılımın olduğu organizasyonları yaptık ve bunları yapma konusunda çok büyük kapasitesi var. Biz sahip olduğumuz bu olanakları sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu nedenle MICE & Wedding organizasyonuna çok önem veriyoruz. Belek bölgesi 50 5 yıldızlı ve dünyanın en güzel otellerini bulunduğu bir lokasyondur. Tarihi ve kültürel değeri ile dünyada bulunmaz bir destinasyondur. 2018 yılını Perge yılı ilan ettik. Perge bu otele 15 kilometre uzaklıkta. Sizlerin mutlaka Perge’yi ziyaret etmesini ve görmesini arzu ediyoruz. Bu güzelliklerden mahrum olmayın.”
    Forumda konuşan Wizcraft International Management kurucusu ve yöneticisi Wiz Sabbas Joseph: Bu sektörde çalışan hepimiz böyle bir etkinliğin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. 60’dan fazla ülkeden bu kadar profesyoneli Antalya’da buluşturduğu için IMWF’ye çok teşekkür ederim.’’ dedi. Gerçekleşen etkinliğin ekonomik bir köprü olacağını da belirten Joseph, IMFW’nin tamamen kendine özgü bir konsept ve büyük bir fırsat olduğunu vurguladı. Kendi sektör tecrübelerini de paylaşan Sabbas Joseph; Hindistan etkinlik sektöründeki gelişim ve değişimleri paylaştı.
    Türk Hava Yolları ve Titanic Otelleri sponsorluğunda gerçekleşen International MICE & Wedding Forum, 29 Mayıs Salı günü KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun açılış konuşmalarıyla başladı. Forum, Antalya’ nın tanıtımında büyük bir pay sağlayacak. Forum’da Türkiye’nin en önemli otellerinin yanı sıra Hindistan, Rusya, Amerika, İtalya, İngiltere, Avusturya, Hollanda, Lübnan, Nijerya ve Japonya gibi dünya ülkelerinin çeşitli zincir otel, havayolu şirketi, düğün ve MICE acentaları ile bire bir görüşmeler gerçekleştirmek için stantlarında yerlerini aldı. Programın düğün turizmi ve MICE sektöründe faaliyet gösteren sosyal medya fenomenleri ve gazetecilere ilişkin bölümü IMWF ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) iş birliğinde gerçekleşmektedir.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.