DOLAR 32,3911
EURO 35,034
ALTIN 2326,433
BIST 9128,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    “İşe Hazırım” sertifika programı

    “İşe Hazırım” sertifika programı
    05.02.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin yenilikçi insan kaynakları platformu Yenibiriş, İstanbul Kültür Üniversitesi işbirliği ile “İşe Hazırım“ sertifika programı düzenliyor. Sertifika alan öğrenciler, Yenibiriş‘teki CV‘lerinde “İşe Hazırım“ rozetini kullanarak iş ehliyetine sahip olduklarını belirtip özel bir profil oluşturabilecek, İK uzmanları tarafından öncelikli olarak görüntülenebilecek.

     Yenibiriş ve İstanbul Kültür Üniversitesi, üniversiteli gençlerin kariyerlerine destek olmak amacıyla “İşe Hazırım“ sertifika programı düzenliyor. İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencilerine yönelik geliştirilen program, oluşturulan platform üzerinden gençlerin üniversite hayatlarının ilk yılından son yılına kadar kişisel ve mesleki gelişim eğitimleri almaları ve eğitim sonunda sertifikalandırılmaları üzerine planlanıyor. Program kapsamında katılımcı öğrencilerin farklı bilgi ve becerilere yönelik hazırlanmış eğitim modüllerini tamamlamaları gerekiyor. Üniversiteden mezun olan öğrenciler, Yenibiriş üzerinden yapacakları iş başvurularında iş ehliyetine sahip olarak özel bir profil oluşturabilecek, İK yetkilleri tarafından öncelikli olarak görüntülenebilecekler.

     

    Kariyer gelişimine destek

    “İşe Hazırım“ sertifika programına katılan üniversiteliler, online gerçekleşecek eğitimlere telefon, tablet, bilgisayar gibi farklı platformlardan istedikleri zamanda katılma fırsatı elde edecek, üniversite eğitimleri sırasında aldıkları teorik bilgiyi en doğru nasıl uygulayacaklarını öğrenecekler. Diplomanın yanında “İşe Hazırım“ sertifikasına da aday olan gençler, öğrencilik dönemlerinde iş yaşamının gereklilik ve sorumlulukları hakkında bilgi sahibi olacaklar. Sertifika programı ile geleceğin iş dünyası hakkında kapsamlı bilgi edinme imkanı bulacak olan öğrenciler, iş dünyasına hazırlıklı giriş yapacak, dijital ortamlarda kişisel markalarını yaratma fırsatı elde edecekler.

     

    Tüm öğrenciler doğal katılımcı

    Yenibiriş Ürün ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdürü Eren Çamlıkaya, sertifika programının yöntemi hakkında şu bilgileri veriyor: “Firmaların ihtiyaçları ve değer verdikleri kişisel donanımlar çerçevesinde öğrencilerin yüksek öğrenimleri süresince alacağı derslerden oluşan bir müfredat hazırlanıyor. Müfredat belirleme konusunda Yenibiriş olarak firmalarla yaptığımız görüşmeler belirleyici oluyor. Müfredat dersleri dijital ders içeriğinde. Bu içerikler video ve ses kayıtları, ekran kayıtları, simülasyonlar ve geri bildirimli kısa sınavlar içerecek şekilde hazırlanacak. İstanbul Kültür Üniversitesi‘ne kayıtlı her öğrenci İşe Hazırım sertifika programının doğal katılımcı adayı. Program üniversitenin LMS’i olan CATS platformu üzerinden uzaktan eğitim şeklinde yürütülecek. Öğrenciler katılım gösterdikleri ve tamamladıkları tüm dersler için katılım sertifikası alacak. Müfredatın tüm derslerini takip ederek belirlenen kriterler ve  en az %70 sınav başarısı dahilinde başarı gösterenler İşe Hazırım‘ sertifikasının sahibi olacak.“

     

    11 modülde eğitim

    “İşe Hazırım“ sertifika programı 11 eğitim modülünü içeriyor. Online eğitim sunan programın “Kariyer Yönetimi Eğitimleri“nde kişisel kariyer planlaması ve kendini tanıma, özgeçmiş oluşturma ve kariyer kaynakları, mülakat teknikleri; “Kişisel Becerileri Artırmaya Yönelik Eğitimler“de etkili iletişim teknikleri, etkili sunum hazırlama teknikleri, girişimcilik ve networking, işletmelerde etik değerler yönetimi; “İş Becerilerini Artırmaya Yönelik Eğitimler“de iş ingilizcesi, zaman yönetimi, kurum içi çatışma yönetimi, iş hayatında verimlilik araçları kullanımı yer alıyor.

     

    Yenibiriş – Türkiye’de online insan kaynakları hizmetlerinin öncülerinden olan Yenibiriş, Ekim 2000 tarihinde faaliyete geçti. Yenibiriş, büyük ölçekli ve çok uluslu şirketlerden KOBİ’lere ve startup’lara kadar farklı sektörlerden 180.000’i aşkın kurumsal firmaya internet bazlı seçme ve değerleme hizmeti sunmaktadır. Yenibiriş’in özgeçmiş bankasında 20 milyonu aşkın özgeçmiş bulunmaktadır. İşveren ve iş arayan arasında interaktif bir platform oluşturan Yenibiriş, geniş ilan portföyü, güncel haberleri, yenilikçi ürünleri ve projeleriyle insan kaynakları sektörünün nabzını tutmaktadır.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.