DOLAR 32,3841
EURO 35,0596
ALTIN 2326,178
BIST 9096,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İşletmeler karmaşık süreçlerini bulut teknolojisi ile kolayca yönetiyor

    İşletmeler karmaşık süreçlerini bulut teknolojisi ile kolayca yönetiyor
    05.04.2021
    A+
    A-

    İşletmeler, büyüdükçe ve faaliyet alanları genişledikçe iş süreçleri de karmaşıklaşıyor. DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, “İşletmeler karmaşık iş süreçlerini uçtan uca yönetebilecekleri sistemlerle verimliliklerini artırmalı. Bu sistemler, süreçleri sadeleştirerek manuel işlemlerin otomatikleşmesini sağlar” dedi.

    DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, mobil, e-ticaret, e-dönüşüm ihtiyaçlarına uygun sundukları çözümlerle tüm sektörlerin; muhasebeden, finansa, stok ve depo takibinden, üretime, müşteri ilişkileri yönetiminden, servis hizmet yönetimine kadar dijitalleşmesine yönelik hizmetler sunduklarının altını çizdi. Onay, işletmelerin karmaşık iş süreçlerini nasıl çözümlemesi gerektiğini, veri güvenliğinin nasıl sağlanacağını ve işletmelerin izlemesi gereken adımları açıkladı:

    Tek bir ekrandan yönetin

    İşletmeler için en önemli yollardan biri karmaşık iş süreçlerini tek ekrandan yönetebilecekleri bir ERP sistemi kullanmak. ERP, bu süreçleri sadeleştirerek manuel işlemlerin otomatikleşmesini sağlıyor. İşletmeler bulut teknolojisi üzerinden hizmet veren bir programla çalıştığında, istedikleri her yerde süreçlerini kontrol altında tutma özgürlüğüne de sahip oluyorlar. Bunun dışında iş süreci yönetimi ile iş akışlarını ve görev yönetimini de etkin yaparak personellerini verimli kullanabiliyorlar. Bu aynı zamanda sürekli iyileştirme ve verimliliği artırma anlamına da geliyor. Süreçlerin uçtan uca standardizasyonu müşteriler, ortaklar ve çalışanlarla ilişkilerin gelişmesine de olanak sağlıyor.

    DİA, kullandığı bulut teknolojisi ve sunduğu entegre çözümler ile büyük ve orta ölçekli şirketlerden, girişimci KOBİ’lere kadar e-dönüşüme ilk adımın atılmasına da öncülük ediyor.  Firmanın hangi departmanlarının DİA’yı hangi amaçla kullanacakları, her pozisyondaki kişinin ne tür yetkileri olacağı, mobil uygulamanın kimlere açılacağı, firma daha önce bir program kullanmadıysa hangi verilerin girilmesi gerektiği, kullandıysa verilerin DİA’ya aktarılması gibi süreçler ayrıntılı bir şekilde planlanıyor. Firmanın farklı alanlarda çalışmaya başlaması ya da işletmesini büyütmesi durumlarında da yeni çözümler sunulup, yeni personel alımlarında da eğitim desteği veriliyor. DİA, bulut teknolojisiyle hizmet veren bir yazılım olduğu için, işletmeler yerleşik yazılımlarda olduğu gibi mevzuatla ilgili güncellemelerde veya versiyon geçişlerinde ekstra ücret ödemek durumunda kalmıyor ve tüm güncellemeler otomatik gerçekleşiyor.

    Öte yandan kurumsal yönetim sistemi yazılımları ve bulut teknolojisi avantajı ile de KOBİ’lerin maliyetleri düşüp, verimlilikleri de artmış oluyor. DİA ERP sistemi ile birimler arasında entegre bir şekilde yürütülüyor, muhasebeden çağrı merkezine, satıştan insan kaynaklarına tüm ekip bilgiye DİA üzerinden ulaşıyor ve operasyonel süreçler DİA ile yönetiliyor.

     

     

    İster telefondan, ister tabletten, ister bilgisayardan yönetin

    Evlerinde ya da ofislerinde, ister cep telefonlarından ister laptoplarından fatura kesebilme ve iş süreçlerini takip edebilmek çok önemli bir özgürlük. Dijitalleşme tüm şirketlere bu özgürlüğü getiriyor. Zorunlu olmayan firmalar bile bu dönemde e-faturaya, e-irsaliyeye geçiş yaptılar. Amaç ofise, masaya, binalara bağlı olmadan cep telefonunuzdan, tabletinizden veya dizüstü bilgisayarınızdan operasyonel süreçleri yönetebilmeyi sağlamak.

    Veriler günlük olarak yedekleniyor ve bu yedekler ayrıca şifreleniyor

    DİA’nın teknik olarak da çok güçlü, esnek ve detaylı bir altyapısı var. Bizden hizmet alan firmalar, büyüdükçe ya da farklı alanlarda faaliyet göstermeye başladıkça tam entegre bir şekilde tüm süreçlerini uçtan uca yönetebiliyor. Ayrıca verilerinin güvenliği konusunda da çok rahatlar. DİA müşteri verilerini günlük olarak yedekliyor ve bu yedekleri de ayrıca şifreleyerek tutuyor ki güvenlik daha yüksek seviyeye çıksın. 17 yıldır bu konuda en ufak bir problem yaşanmadı.

    Yüzde 99’luk bir verimlilik sağlayarak sistem maliyetlerinden koruyoruz

    Bulut teknolojisinin getirdiği en önemli avantajlardan biri de sağladığı tasarruf. Yerleşik yazılım kullanan bir KOBİ’nin bir donanım, sistem alması, yedekleme sistemi kurması gereklidir. İşletme, DİA’nın donanım yatırımı ile yüzde 99’luk bir verimlilik sağlayarak sistem maliyetlerinden tasarruf ediyor. Müşteri memnuniyeti bizim için çok önemli. DİA Türkiye genelinde bir bayi kanalı ile hizmet veriyor. Bayilerimizi eğitiyor, sertifikalandırıyor ve sektörlerine göre segmentlere ayırıyoruz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.