DOLAR 32,2028
EURO 35,0078
ALTIN 2499,165
BIST 10739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İstanbul Concept’in sanat sezonu 10X10 serisi, özel ekstra edisyonu ile açılıyor!

    İstanbul Concept’in sanat sezonu 10X10 serisi, özel ekstra edisyonu ile açılıyor!
    10.09.2022
    A+
    A-

    İstanbul Concept 2022-2023 sanat sezonunu, 2017 yılından bu yana Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına armağan olacak “Küratör Seçimi Kitabı” projesi için her sene 2 kez olmak üzere düzenlediği 100 eserden oluşan 10X10 serisinin Özel Ekstra Edisyonu ile 12 Eylül, Pazartesi günü açıyor.  

    Işık Gençoğlu’nun küratörlüğündeki bu özel sergi, Istanbul Concept Gallery’nin geleneksel hale gelen 10×10 Sergi Serisi’nin önemli bir uzantısı. Ve aynı zamanda 2023 yılına armağan edilecek 10×10 Küratör Seçimi Kitabı’nın da son adımlarından biri.

    KEREM AĞRALI, CİVAN AYDIN, SEZAYİ AYDIN, BANU BİRECİKLİGİL, SAYGUN DURA, ERSİN GÜRTEL, BADEM KOCALAR, SEYDİ MURAT KOÇ, SEMA MAŞKILI, GAZİ SANSOY gibi başarılı sanatçıların yer aldığı   sergide daha öncekiler gibi 10 farklı sanatçının 10 ayrı eseri olmak üzere toplam 100 eser izleyicilere sunuluyor. Her sanatçının sadece bir kez katılabildiği, yılda iki defa gerçekleşen serinin sonunda 100 sanatçının 1000 (bin) eseri sanatseverlerle buluşmuş olacak. Ve bu anlamlı proje, -kapsamlı bir eleme sonrasında- içinde 100 sanatçının eserlerine yer verileceği ve 2023’de Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına armağan olacak “Küratör Seçimi Kitabı” ile ülkemizden dünyaya açılan sanat tarihi arşivine katkı sunacak.

    Sergi 8 Ekim’e kadar pazar-pazartesi günleri hariç her gün Tomtom Mah. Nur-u Ziya Sokak’ta yer alan Istanbul Concept Gallery’de izlenebilir.

    Istanbul Concept Gallery, her biri farklı temalarla gerçekleştirilen 10×10 sergileriyle, sanatçılara bugünden yarına kalacak mesajlarını izleyici ile buluşturacakları özgür bir platform oluşturmayı hedefliyor. Küratör Gençoğlu galeri sergilerini “Tarihi güçlüler değil, haklılar yazabilsin diye sanat!” ilkesi doğrultusunda belirlenen eserlerden oluşturuyor. 2017’de, galerinin açılışıyla başlayıp, bugüne dek 10 kez gerçekleştirilen ve ilk sergisinde “herhangi bir hayat, diğerinden üstün değildir” temasını işleyen 10×10 Sergi Serisi sırasıyla, hayal kurmanın önemini, umut etmeden var olunamayacağını, kahraman beklemeden kahraman olmayı, insanoğluna evrende sadece bir ‘zerre’den ibaret yerini hatırlatmayı amaçlayan anlamlı temalar barındırıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.