DOLAR 32,5282
EURO 34,8934
ALTIN 2446,858
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İstanbul Maden İhracatçıları Birliği yeni yönetim kurulu Ankara’da önemli ziyaretlerde bulundu

    İstanbul Maden İhracatçıları Birliği yeni yönetim kurulu Ankara’da önemli ziyaretlerde bulundu
    27.11.2017
    A+
    A-

    İMİB Yönetim Kurulu üyeleri; Türkiye Büyük Millet Meclisi Meclis Başkanvekili Sn. Yaşar TÜZÜN, T.C. Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sn. Fatih METİN, Müsteşar Yardımcısı Sn. Tarık SÖNMEZ ve İhracat Genel Müdürü Sn. Özgür Volkan AĞAR, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) Doğal Taş Mermer Daire Başkanı Sn. Mümin AYDIN ile T.C. Başbakanlık Başmüşaviri Sn. Ali Osman KOCA ve Başbakanlık Müşaviri Sn. Mehmet ŞAHİN ile toplantılar gerçekleştirmiştir. Bu toplantılarda, Sn. Dinçer, İMİB’in kısa ve uzun vadedeki projelerine ve sektörün sorunlarına dikkat çekmiştir.

    24 – 25 Kasım 2017 tarihleri arasında Antalya’da Ege Maden İhracatçıları Birliği organizatörlüğü, İMİB’in desteği ve diğer paydaşların katkıları ile birlikte gerçekleştirilecek olan “Hayatımız Maden” konulu çalıştaydan bahsederek; hayatımızın her alanında yer alan madenlerimize “Çevreci Madencilik” algısıyla gereken önemin verileceği vurgusunda bulunmuştur.

    Türkiye’nin maden ihracatının 4 milyar Dolar olarak kayıtlara geçmesine rağmen, gerçek rakamların, katma değerli ürünlerin (bakır teller, kimyasal ürünler vs. ) hesaba katılmasıyla 25 milyar dolarlara ulaştığını belirten Aydın Dinçer; bu nedenle, Türkiye’nin geleceğinin madenlerde olduğu bilincinin kamuoyuna aktarılması için gerekli çalışmaların yürütüleceğini belirtmiştir.

    Doğal taştaki “İtalya” markasına vurguda bulunarak, Türkiye’nin doğal taş markası olan “Turkish Stones”u her mecrada tanınır hale getireceklerini ve özellikle A+ kategorideki alıcı kitleye ulaşarak, Türk taşlarına hak ettiği değerin kazandırılması için çalışacaklarını belirtti. Bu amaçla, Fransa’nın Cannes kentinde, dünyanın önde gelen müteahhit, mimar ve proje firmalarının bir araya geldiği MIPIM 2018 fuarına katılarak “Turkish Stones” markasını tanıtacaklarını belirtti.

    Toplantılar sırasında, Tanıtım Grupları ile “Turkish Stones” markasını dünyada tanınır hale getirmek için birlikte hareket etmenin önemi de vurgulayarak; Ege Maden İhracatçıları Birliği ile diğer sektörel dernek ve birliklerle birlikte hareket edileceği belirtildi.

    AR-GE yatırımları ile birlikte doğal taş ve madenlerimizin işlenerek katma değeri yüksek ürünlere dönüştürüleceği ve ihracatçılarımızın gitmediği yeni ülke pazarları hedeflenerek ihracatımızın arttırılacağı vurgulandı.

    Ayrıca, sektörün en önemli sorunları olan orman izinleri ve ruhsatlar konusu yapılan her toplantıda dile getirilerek sürecin hızlandırılması ve kolaylaştırılması hususunda yetkililerden sözler alındı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.