DOLAR 32,2899
EURO 34,7704
ALTIN 2401,661
BIST 10247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İstanbul Teknik’ten Türkiye’nin ilk TSE Belgeli Yangın Geciktirici Cephe Örtüsü

    İstanbul Teknik’ten Türkiye’nin ilk TSE Belgeli Yangın Geciktirici Cephe Örtüsü
    29.09.2021
    A+
    A-

    Her yıl 25 Eylül – 1 Ekim arasında ‘Yangından Korunma Haftası’ kutlanıyor. İstanbul Teknik markası olan TrioTex X Fire Yangın Geciktirici Cephe Örtüsü, ilk alev aldığı anda yangını ilerletmeyen ve damlama yapmayan tek ürün olarak dikkat çekerken, binalarınızı da yangına karşı koruyor.

    Türkiye’nin en büyük geogrid ve asfalt kimyasalları üreticisi olan İstanbul Teknik, 25 Eylül – 1 Ekim arasında kutlanan ‘Yangından Korunma Haftası’nda, Türkiye’nin ilk TSE Belgeli Çatı ve Cephe Örtüsü olma özelliği taşıyan ‘TrioTex XFire Yangın Geciktirici Cephe Örtüsü’ ile yapılarınızı yangına karşı korumaya devam ediyor.

    Uygulama ve maliyet avantajı sağlıyor

    İlk alev aldığı anda, yangını ilerletmeyen ve damlama yapmayan tek ürün olma özelliği taşıyan TrioTex X Fire, iki katmandan meydana gelen nefes alan su geçirimsiz ve yangına karşı davranışı iyileştirilmiş cephe membranıdır. Bindirme payı kendinden yapışkanlı olan TrioTex Plus ürünler kolay uygulama ve maliyet avantajı sağlar. 

    Birçok alanda kullanmak mümkün

    TrioTex X Fire; ahşap giydirme cephe uygulamaları, terra cotta, granit, bazalt ve seramik cephe uygulamaları, cam cephe uygulamaları, alüminyum kompozit levha uygulamaları, açık derzli cephe giydirme sistemleri gibi tüm UV dayanımı gereken cephe uygulamaları, yangın performansı istenen tüm giydirme cephe sistemi uygulamalarında kullanılmaktadır.

    TrioTex X Fire’ın özellikleri ve avantajları

    • X Fire, yangın geciktirici özelliğinin yanı sıra bünyesinde UV ışınlarına mukavemet gösteren malzeme özelliğiyle öne çıkmaktadır.
    • Sınıfında en üst düzey yangın performansına sahip üründür. Yangın sınıfı EN 13501-1 & 11925-2’ye göre B s1 d0’dır. TrioTex X Fire’ın yangın davranışı diğer ürünlerden hem test ortamında hem gerçek hayatta çok daha üstündür.  Olası bir yangın anında damlamadan külleşerek yanar ve ateş kaynağı uzaklaştığında yanması kendiliğinden biter. Diğer ürünler ise damlayarak yanar ve ateş kaynağı uzaklaştıktan sonra bile yanmaya devam eder.
    • Özellikle toplam duvar yüzeyinin yüzde 30’unun açık derzli olduğu hava boşluklu cephe uygulaması için tasarlanmıştır.
    • Son derece yüksek mekanik özelliklere (çekme ve yırtılma dayanımına) sahip olan bir tasarıma sahiptir.
    • Nefes alma özelliğiyle yapı içindeki nemi etkin bir şekilde dışarı aktarır.
    • Rüzgarı kesme özelliğiyle yapının içindeki soğuk ve sıcak havanın verimliliğini arttırır. Ayrıca ısı yalıtımının aşınmasını önler.
    • Tamamen su geçirimsizdir. Yaşlandırma sonrasında da geçirimsizliğini devam ettirir. Isı yalıtımının dış yüzeyini yağmurdan ve kardan korur. 
    • Yaşlandırma testi sonuçlarına göre açık derzlerden gelen UV ve ısı etkilerine karşı dayanıklı uzun ömürlü bir üründür. Yaşlandırmada 5 bin saat UV’ye maruz bırakılmıştır.
    • Yüksek mukavemeti, tek uygulamayla uzun süre kullanılabilmesi ve ısı kayıplarını önleme özellikleri TrioTex’i çevre dostu bir ürün yapmaktadır.
    • Rahatsız edici yansımayı engelleyici bir kaplamayla donatılmıştır. Şantiye aşamasında dahi koruma sağlar. Şantiyelerde çıkan kıvılcımlardan diğer ürünler delinirken veya alev alırken TiroTex X Fire ise zarar görmez ve alev almadığı için muhtemel yangın durumlarına karşı güvenli bir çalışma ortamı sunar.
    • Nefes alma özelliğiyle yapı içindeki nemi, etkin bir şekilde dışarı aktarır. Isı yalıtım malzemesinde, yoğuşmadan dolayı meydana gelen enerji kaybının önüne geçer. Böylece; yapının ömrü boyunca sağlıklı bir yalıtım gerçekleştirilmesini sağlar.
    • Enerji maliyetlerini düşürür. Çevre dostudur.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.