DOLAR 32,5875
EURO 34,8386
ALTIN 2493,757
BIST 9668,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İstanbulSMD ve Seranit’ten “Scarpa Diyalogları” sergisi

    İstanbulSMD ve Seranit’ten “Scarpa Diyalogları” sergisi
    27.09.2022
    A+
    A-

    İstanbulSMDnin 20. yılı vesilesiyle Seranitin sponsorluğunda düzenlenen Scarpa Diyalogları” sergisi, 6 Ekimde Galeri Işık Teşvikiyede açılacak. Yirminci yüzyılın önemli modern mimarlarından Carlo Scarpan dünyasını izleyiciyle buluşturan sergi, 21 Ekime kadar pazar hariç her gün 10:00-20:00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.

     Kuruluşunun 20. yılını “Dün, Bugün, Yarın” temalı etkinliklerle kutlayan İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD), 20. yüzyılın önemli modern mimarlarından Carlo Scarpa’ya odaklanan “Scarpa Diyalogları” adlı sergiyi 6-21 Ekim tarihlerinde Galeri Işık Teşvikiye’de izleyiciyle buluşturacak. Akademik içeriği Prof. Dr. Jale Erzen tarafından hazırlanan sergi, Seranit sponsorluğunda ve İtalyan Kültür Merkezi’nin desteğiyle gerçekleştirilecek ve pazar hariç her gün 10:00-20:00 saatlerinde ziyaret edilebilecek. Türkiye ve İtalya’dan, Scarpa üzerine araştırma ve çalışmaları bulunan yaratıcıların farklı formatlardaki üretimleri mimar, araştırmacı ve yazar Emiliano Bugatti’nin küratörlüğünde, Cemal Emden’in fotoğraflarıyla ve Onur Teke’nin sergileme tasarımıyla sunulacak.

    Venedikten iki atölyeye özel bölüm

    “Scarpa Diyalogları” sergisinde, Emre Arolat, Sevince Bayrak, Hera Büyüktaşçıyan, Ahmet Doğu İpek, Kerem Erginoğlu, Matteo Casari, Luca Compri, Oral Göktaş, Giuseppe Gurrieri, Ersen Gürsel, Aykut Köksal, Koray Malhan, Andrea Morana, Salvatore Oddo, Gianluca Peluffo, Luana Rao, Han Tümertekin, Alfredo Vanotti, Maria Chiara Zarabini olmak üzere, İtalya ve Türkiye’den 19 mimar ve sanatçı katılımcı olarak yer alıyor. Onlar tarafından seçilen 17 Scarpa projesini mercek altına alan serginin küratörlüğünü ve editörlüğünü Emiliano Bugatti yaptı. Projede İstanbulSMD üyesi Cemal Emden’in fotoğraflarıyla diyalog kuran yaratıcı isimler, çeşitli metinler veya grafik çalışmalarla diyalogu geliştiriyor.

    Cemal Emdenin fotoğrafları Scarpa’nın mimari sofistikasyonunu sergiliyor

    Scarpa mimarisi, daha doğrusu sanatı, daha geniş okuma ve yorumlamanın yollarını açmak için genellikle mimarlığın disipliner sınırlarını aşıyor. İşlerinin estetik niteliğini ve zenginliğini yakalayan ve bunlara değer katan Cemal Emden’in fotoğrafa çok yönlü yaklaşımı, mimariye duyduğu hayranlık ve sevgi, Scarpa’nın mimari sofistikasyonunu sergilemek için eşsiz görüntüler sunuyor. Carlo Scarpa ile çalışmış, işlerinin şaşırtıcı detaylarının çoğunu üreten ve günümüzde Venedik’te hâlâ aktif olan iki atölyeye de sergide özel bir bölüm ayrılıyor.

    Scarpanın diyalogları

    Kendi işleri ile mevcut yapılar arasında yarattığı cesur diyaloglarla tanınan Carlo Scarpa’nın bu özelliği, projenin bütünü gibi serginin de kavramsal odağını oluşturur. Benzer güçte bir diyalog, sergilenen eserler ve tasarladığı sergi mekanları arasında da göze çarpar ve sanat eserine farklı bir bakış açısı sunar. İşlerinde birlikte çalıştığı ustalarla da canlı diyaloglar yaratan Scarpa’nın fikirleri zanaat geleneklerini yenilemek ve iyileştirmek için bir meydan okuma olarak kabul görür. Öte yandan, tasarladığı parçaların, zaman dışındaki anıların keşfi için yollar önerdiği, insan ve mek        an arasında zengin ve yüklü bir diyalog hayal eder.

    Scarpa Diyalogları

    6-21 Ekim 2022, Pazar hariç her gün 10:00-20:00 | Galeri Işık Teşvikiye

    Küratör: Emiliano Bugatti

    Fotoğraflar: Cemal Emden

    Katılımcılar: Emre Arolat, Sevince Bayrak, Hera Büyüktaşçıyan, Ahmet Doğu İpek, Kerem Erginoğlu, Matteo Casari, Luca Compri, Oral Göktaş, Giuseppe Gurrieri, Ersen Gürsel, Aykut Köksal, Koray Malhan, Andrea Morana, Salvatore Oddo, Gianluca Peluffo, Luana Rao, Han Tümertekin, Alfredo Vanotti, Maria Chiara Zarabini

    Sergi Tasarımı: Onur Teke

    Grafik Tasarım: BEK

    Ana Sponsor: Seranit

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.