DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İstanbul’un Kültürel İkonu Atatürk Kültür Merkezi’nde Guardian Glass ürünleri tercih edildi

    İstanbul’un Kültürel İkonu Atatürk Kültür Merkezi’nde Guardian Glass ürünleri tercih edildi
    07.11.2023
    A+
    A-

    İstanbul Taksim Meydanı’nın önemli mihenk taşlarından biri olan, Tabanlıoğlu Mimarlık tasarımı Atatürk Kültür Merkezi’nin yeni ön cephesinde kullanılan Guardian SunGuard® SuperNeutral™ 70/37 kaplamalı cam, yapıyı daha davetkar, erişilebilir ve daha kapsayıcı hale getirirken dış dünya ve özellikle Taksim Meydanı ile daha fazla bağlantı kurmasını sağlıyor.

    İstanbul’un kentsel hafızasında çok önemli bir yere sahip olan ve tıpkı orijinal yapıda olduğu gibi yine Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan yeni Atatürk Kültür Merkezi, bir konser salonu olmasının yanı sıra, tiyatro, sinema, kongre salonu, kütüphane, müze, sanat galerisi ile birlikte pek çok kafe ve restoran alternatiflerini de bünyesinde barındıran çok işlevli bir kültür mekanı olarak geçtiğimiz sene Taksim Meydanı’ndaki yerini aldı.

    Yeni tasarımında yapının varlığının ve ruhunun korunması süreçlerinin en önemlisi orijinal cam cephenin yenilenmesiydi. Yeni ön cephe, aynı modernist tasarım, ölçek ve orantı kullanılarak tamamen orijinalinden esinlenildi. Değişen cephede binanın tasarım yaklaşımına ulaşmasında Guardian SunGuard® SuperNeutral™ yüksek performanslı camın kullanılmasının önemli katkıları oldu.

    Etkileyici ve doğal bir görünüme sahip olan SunGuard® SuperNeutral™ 70/37, yeniden tasarlanan cepheyi daha şeffaf, daha açık ve davetkar hale getiriyor. SunGuard® SuperNeutral™ 70/37, Atatürk Kültür Merkezi’nin iç mekanlarını görünür kılarak ziyaretçileri içeri davet ediyor. Bu arada, camın yüksek ışık geçirgenliği, iç mekanı doğal ışıkla doldurarak binanın tam randımanlı kullanımını teşvik ediyor ve yapay aydınlatma ihtiyacını azaltıyor.

    Bir kültür kuruluşunun ve yapısının ihtiyaç ve işlevleri zaman içinde değiştiği için mekansal olarak güncel çözümlerle yenilenmesi gerekiyor” diyen Mimar Murat Tabanlıoğlu cephede SunGuard® SuperNeutral™ 70/37 kaplamalı cam kullanmalarının nedenlerini şu sözlerle açıklıyor: “SunGuard® SuperNeutral™ 70/37 kaplamalı cam, yüksek güneş kontrolü ve düşük emisyon sağlıyor. Böylece, yıl boyunca doğal ışık seviyesinin artmasına, kış ve yaz mevsimlerinde de yalıtıma yardımcı oluyor. Dolayısıyla, sıcaklığın genellikle yüksek olduğu İstanbul’da böylesine muazzam bir cam cepheye sahip olmak yapının önemli avantajlarından biriydi. Yapının tasarımında sürdürülebilirlik önemli bir mimari hedefti ve SunGuard® SuperNeutral™ 70/37 özellikleriyle bu hedefe ulaşmamıza yardımcı oldu. Cam, yeni yapının cephesinde gün ışığını en üst düzeye çıkartıyor, yüksek düzeyde güneş kontrolü ve ısı yalıtımı sunarak enerji tüketiminin azaltılmasına yardımcı oluyor.”

    Guardian Glass Hakkında 

    Guardian Industries Şirketi’nin  büyük bir işletmesi olan Guardian Glass, dünyanın en büyük düz cam ve kaplamalı cam ürünleri üreticilerinden biridir. Guardian Glass, dünyanın dört bir yanında yer alan 25 düz cam fabrikasıyla, dış mekanda (ticari ve konut) ve iç mimari uygulamalarda, aynı zamanda ulaşım ve teknik ürünlerde kullanılmak üzere yüksek performanslı cam üretmektedir. Evlerde, ofislerde, arabalarda ve dünyanın en ikonik mimari yapılarının bazılarında Guardian Glass ürünlerine denk gelebilirsiniz. Guardian Glass Bilim ve Teknoloji Merkezi, yapılması mümkün olabilecek® ne varsa müşterilerinin görmesine yardımcı olmak (see what’s possible®) adına en ileri teknolojiyi kullanarak yeni cam ürünleri ve çözümler üretmek için durmadan çalışır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.