DOLAR 32,599
EURO 34,7807
ALTIN 2496,968
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İstinyePark 2 milyar TL yatırımla İzmir’de

    İstinyePark 2 milyar TL yatırımla İzmir’de
    02.06.2018
    A+
    A-

    İstanbul ile özdeşleşen İstinyePark, 2 milyar TL’lik yatırımla İzmirlilerle buluşuyor. Orjin Grup tarafından İzmir Balçova’da gerçekleştirilen projede, AVM’nin yanı sıra 160 odalı 5 yıldızlı otel ve 80 bin metrekarelik şehir parkı da yer alacak

    Orjin Grup, Ege’nin incisi İzmir’de inşa ettiği prestij projesi ‘İstinyePark İzmir’i tanıttı. Orjin Grup Yönetim Kurulu Eş Başkanları Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım, İstinyePark İzmir Projesi’nin, Doğuş ve Orjin Grupları’nın 2011 yılında ortaklık yapmasıyla birlikte başladığını söyledi.

    42 bin metrekare büyüklüğündeki arsa üzerinde 86 bin metrekare kiralanabilir alana haiz bir AVM ve 160 odalı 5 yıldızlı bir otel projesi geliştirildiğini anlatan yöneticiler, projenin toplam yatırım tutarının yaklaşık 2 milyar TL’yi bulacağını söylediler. Proje kapsamında 80 bin metrekarelik arazi de şehir parkı olarak düzenlenecek. Projenin hafriyat ve iksa işlerine 2016 yılının Ağustos ayında başlandığını, ilk temelin 2017’nin Temmuz ayında atıldığını belirten yöneticiler, İstinyePark İzmir projesinin bundan böyle dünyada referans proje olarak gösterileceğini söylediler.

    14 milyon ziyaretçi

    Projede inşaat aşamasında yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlanırken, faaliyet sonrası AVM ve diğer kısımlarda 4 bin kişiye doğrudan, yaklaşık 10 bin kişiye de dolaylı olarak istihdam sağlanacak. İstinyePark İzmir’de faaliyet gösterecek işletmelerin yılda 1.5 milyar TL ciro yapması hedefleniyor. Projeyi geliştirirken İstanbul İstinyePark’ı marka haline getiren ve diğer AVM’lerden farklılaştıran tüm ayrıştırıcı unsurlara İzmir İstinyePark projesinde de yer verildiği belirtildi.

    İstinyepark İzmir’e yılda 14 milyon ziyaretçi gelmesi hedefleniyor. Proje kapsamında ESHOT Otobüsleri Aktarma Merkezi ve 1.000 araçlık kapalı otoparkın Yap, İşlet Devret modeli ile 10 yıl süreyle işletecekleri kaydedildi.

    Havalimanına 20 dakika

    Proje kapsamında 10 salonlu sinema kompleksi, açık ve kapalı oyun alanlarına haiz çocuk eğlence merkezi, 210 mağaza/dükkân, 40 cafe/restoran, 25 hızlı yeme içme ve yöresel tatlar ünitesi yer alıyor. Orjin Grup tarafından yapımı gerçekleştirilmekte olan ESHOT aktarma terminali projeye 100 metre mesafede yer alacak. Projeye komşu olan otoyol ile havalimanına 20 dakikada, Çeşme’ye 45 dakikada ulaşmak mümkün. Karşıyaka’ya seferler yapılan Üçkuyular Feribot İskelesi ise sadece 500 metre uzaklıkta bulunuyor.

    Kaynak: Vatan

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.