DOLAR 32,5129
EURO 34,8812
ALTIN 2441,491
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İtalyan tasarım mobilyaları Bodrum’da

    İtalyan tasarım mobilyaları Bodrum’da
    31.03.2022
    A+
    A-

    Pandemi süreciyle birlikte popülaritesi daha da artan Bodrum, tasarımseverlerin de yaşam alanı olmaya devam ediyor. İstanbul başta olmak üzere dünyanın yönünü çevirdiği ve yerleşik düzene geçtiği Bodrum’da talep artışı yaşanırken ünlü İtalyan tasarım markası Rapsel de harekete geçti. Artan talebe cevap verebilmek için Nisan ayından itibaren mağazasının kapılarını açacak olan marka, Bodrumluların mobilya tercihlerine İtalyan estetik çizgisi ve kalitesiyle yön vermeye hazırlanıyor.

    NİSAN AYINDA HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAK

    İç dekorasyon ve mimaride en iyi tasarımların seçkisi İtalya’nın önde gelen tasarım odaklı markası Rapsel, Bodrum’da mağaza açmaya hazırlanıyor. Pandemi süreciyle birlikte yaşam alanlarının yoğunlaşmasının ardından talep artışı yaşanan Bodrum’a İtalyan tasarım çizgisini taşıyan Rapsel, Nisan ayından itibaren kendi mağazasıyla hizmet vermeye başlayacak. Başta Philippe Starck olmak üzere koleksiyon içerisinde; Hariri Hariri, Matteo Thun, Andree Putman, Dante Donegani, Giovanni Lauda, Shiro Kuramata, Adri Hazebroek gibi dünyanın önde gelen çok sayıda tasarımcısının imzası yer alıyor. Türkiye’deki ilk mağazasını İstanbul’da 2016 yılında açan Rapsel; bugün ülke çapında 7 mağazası bulunuyor.

    Şirketin Türkiye Yönetici Ortağı ve Genel Müdürü Ayşen Uz, Bodrum’da tasarımseverlerin taleplerini karşılamak adına mağaza açmaya karar verdiklerini söyleyerek İtalyan mobilya tasarımlarının ilgi görmesinden mutluluk duyduklarını belirtti. Türkiye’deki diğer distribütörlerden farklılaşarak markanın kendisi olarak hizmet verebildiklerini ve tüketicilere bunun avantajlarını yansıttıklarından bahseden Uz, “İtalya’daki fiyat politikasını Türkiye’de de uygulayabiliyoruz. Teknik servis hizmetimizle birlikte tüketicilere lojistik avantajlar da yaratıyoruz” dedi.

    BODRUM’DA DERİ KANEPELER ÖN PLANDA

    Bodrumluların mobilya seçimleri hakkında da açıklama yapan Ayşen Uz, bilinenin aksine yaz kış kullanılabilecek deri malzemelerin ön planda olduğunu anlattı. Bodrum’daki ev yapılarının da değişkenlik gösterdiğini belirten Uz, büyük metrekareler evler için dekorasyonların farklı ancak daha küçük yaşam alanları için modüler sistemlerin tercih edilebildiğini vurguladı. Uz şöyle konuştu: “Türkiye’de yünlü kumaşlardan uzak durulur oysaki yünlüler, yaz kış kullanılabilecek yapıda ve formda, insan vücuduyla da uyumlu malzemelerdir. Hatta en iyi yazlık kumaşlar yünlüdür. Ancak tüketim alışkanlıkları gereği mobilyalarımızda; koton ve deriyi daha fazla kullanıyoruz. Deri de, bilinenin aksine yaz kış kullanılabilir bir malzemedir. Bodrumlular bunu çok iyi biliyor, bu nedenle deri daha fazla ön planda. Deri malzeme nefes aldığı için yazın serin, kışın ise sıcak tutar. Doğru bakımı yapıldığı taktirde de uzun yıllar kullanılabilir mobilyalara sahip olursunuz.”

    SIRADA GAZİANTEP VE ADANA VAR

    Halen Türkiye’den Ortadoğu, Rusya ve Türki Cumhuriyetler’e ihracata devam ettiklerini açıklayan Ayşen Uz, yeni dönemde ise pazar arayışlarını artıracaklarını söyledi. Bu yıl New York, Belgrad ve Viyana’da mağaza açma planlamalarını sürdürdüklerini ileten Uz, Türkiye’de ise Bodrum mağazasının ardından Gaziantep, Antalya veya Adana için mağaza görüşmeleri yaptıklarını söyledi.

    ‘’Ürünlerimiz dünyaca ünlü sanat müzelerinde sergileniyor’’

    1970’lerde Milano’da ünlü tasarımcı Aldo Provini tarafında kurulan markanın ürünlerinin halen New York Modern Sanatlar Müzesi, Milano Prada Müzesi, Philadelphia Sanat Müzesi ve Chicago Mimarlık ve Tasarım Müzelerinde obje olarak sergilendiğini belirten Ayşen Uz, “Rapsel ürünleri dünyanın ünlü pek çok isminin evini süsleyen bir marka. Bunlar arasında Hollywood yıldızları ve dünya siyasetinin en önemli isimleri yer alıyor. Bundan böyle Bodrumlu tasarımseverlerin de yaşam alanlarında yer alacak” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.