DOLAR 32,3289
EURO 35,0921
ALTIN 2298,889
BIST 9042,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İTO, İstanbul’a aşık edecek

    İTO, İstanbul’a aşık edecek
    13.03.2017
    A+
    A-

    – İTO Cannes’da yarın açılacak gayrimenkul fuarı MIPIM’de önce dijital sunumlarla 90 ülkeden creme de la creme (en iyinin iyisi) yatırımcıyı İstanbul’a ‘aşık’ edecek, ardından ‘akşam çayını Türkiye pasaportunuzla İstanbul boğazı manzaralı evinizde yudumlayın’ diyerek Türkiye’de yatırım yoluyla vatandaş olma fırsatını anlatacak.

    – İTO Başkanı Çağlar, “İki Kıta Tek Şehir temalı İstanbul Çadırı’na gelecek fuar ziyaretçileri, önce İstanbul’a aşık olacak ardından da İstanbul’daki projeleri tanıma imkanı bulacaklar. Bilhassa varlıklı yatırımcılar için ‘bir İstanbul rüyası’ oluşturmak istiyoruz” dedi.

    İstanbul Ticaret Odası (İTO), dünya zengin ve ünlülerinin müdavimi olduğu Fransa’nın Cannes kentinde 14-17 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM’e yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor.
    İTO’nun kurduğu çadır bu yıl da sadece Paris ile Londra gibi önemli finans başkentlerinin yer alabildiği en prestijli yeri olan sahil şeridinde bulunuyor. “İstanbul: Two Continents One City (İki Kıta Tek Şehir)” sloganı ile ziyaretçilerini çekmeyi hedefleyen gayrimenkul çadırı, global yatırımcılarla İstanbullu gayrimenkul şirketlerinin buluşma noktası olacak.
    İTO, MIPIM’in ‘creme de la creme’, yani ‘en zenginin zengini’ ziyaretçilerine Türkiye’nin yatırımcı yoluyla vatandaşlık imkanlarını anlatacak. İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, son iki yıldır Yaşayan İstanbul Maketi ile fuarda önemli bir imaj kampanyası yürüttüklerini söyledi. Çağlar, bu yıl ise İstanbul Gayrimenkul Çadırı’nda kent maketinin yanı sıra B2B (ikili görüşme) görüşmelere ağırlık vereceklerini söyledi.

    ‘Çayınızı Türkiye pasaportunuzla boğazda yudumlayın’
    İTO Başkanı İbrahim Çağlar, “İstanbul Çadırı’na gelecek fuar ziyaretçileri, önce İstanbul’a aşık olacak ardından da İstanbul’daki projeleri tanıma imkanı bulacaklar. Yatırımcıya ‘akşam çayını Türkiye pasaportunuzla İstanbul boğazı manzaralı evinizde yudumlayın’ diyerek Türkiye’de yatırım yoluyla vatandaş olma fırsatını anlatacağız. Bilhassa varlıklı yatırımcılar için bir İstanbul rüyası oluşturmak istiyoruz. Yabancı yatırımcıya İstanbul’da yaşamanın en cazibeli ve kazançlı yolunun İstanbul’da bir ev almak olduğunu anlatacağız. Dünyanın iki kıta üzerinde kurulu tek şehrinde prestijli bir projeden ev aldıklarını anlatacağız. Böylece hem evlerinin değerinin her geçen gün arttığına hem de 1 milyon dolar veya üzerinde bir fiyata aldıkları ev sayesinde Türkiye pasaportuna sahip olma hakkı kazanarak artık İstanbullu olduklarına vurgu yapacağız” dedi.

    ‘İmajımızı bu yıl daha çok yatırıma çevirmek istiyoruz’
    685 metrekarelik büyüklüğe ulaşan İstanbul Çadırı’nın her noktasını, uluslararası yatırımcılar ile yerli girişimcilerin buluşma yeri olarak planlandıklarını belirten Çağlar, “İki yıldır, İstanbul Gayrimenkul Çadırı ile İstanbul’un imajını daha üst noktalara taşıdık. 90 ülkeden gelen MIPIM ziyaretçilerinin zihinlerine kazıdığımız bu güzel imajımızı bu yıl daha çok yatırıma, paraya çevirmek istiyoruz” dedi.
    İTO Başkanı Çağlar, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İstanbul ve Türkiye üzerinde oluşturulmak istenen algının bertaraf edilmesi için de çadırın her noktasını bu yılki ‘İstanbul: Two Continents, One City’ sloganına uygun olarak dizayn ettiklerini söyledi.

    Vatandaşlık için davet edilecek
    Bu arada İstanbul Çadırı’nın en önemli işlevlerinden biri, zengin yabancı yatırımcıyı Türk vatandaşı yapmak için hayata geçirilen yasanın doğru anlatılmasına sunacağı katkı olacak. Hükümet tarafından ocak ayının ilk günlerinde çıkartılan ve konut satışlarını en az yüzde 10 artırması beklenen kanunla 1 milyon dolar ve üzerinde bir fiyatla konut alan yabancılara vatandaşlık hakkı verilmeye başlandı. Yatırım yoluyla vatandaşlık programının 23 binin üzerinde gayrimenkul profesyonelinin ziyaret ettiği MIPIM’de ilgi görmesi bekleniyor.

    – 23.000 ziyaretçi
    – 2.600 stand açan firma
    – 90 ülke
    – Ülke bazında katılımda Türkiye 5’inci sırada
    – 1.000’den fazla proje
    – 150 network etkinliği
    – 100 konferans
    – 5.300 uluslararası yatırımcı
    – 1 milyon kartivizit alışverişi

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.