DOLAR 32,5864
EURO 34,8253
ALTIN 2505,445
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

     İyilik İçin Sanat Derneği üyelerinden dilbilimci ve ressam Bekir Sert’e ziyaret

    27.08.2019
    A+
    A-

    İyilik İçin Sanat Derneği üyeleri, her hafta gerçekleştirdikleri “Sanat Buluşmaları”nın 212.’sinde,  dilbilimci ve ressam Bekir Sert’i, Nişantaşı’ndaki ofis atölyesinde ziyaret etti.

    Dernek üyeleri Selin Bozkurt, Handan Aral, Arzu Küfündür, Zeliha Kavuncu, Duygu Hayırlıoğlu, Şeyda Ertem, Hakan Kürklü ve Zeynep Gül Uzunkaya’nın katıldığı ziyarette, sanatçıyla dilbilimi ve çalışmaları üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.

    BOWYARD’ın kurucusu ve Bowyard Metodu’nun mucidi dilbilimci Bekir Sert, Fransa’da başladığı dilbilimi çalışmalarını İngiltere Surrey Üniversitesi ve Oxford Üniversitesi’nde tamamladı. Kendi dil metodu ve algoritması olan sanatçı, bilim insani olarak yaptığı çalışmalarını, çocukluktan bu yana tutkusu olan sanatıyla birleştirerek, soyut kavramları, şimdilik iki boyutlu algoritmalara çeviriyor. Profesyonel Mangaka (Japon çizgi roman sanatçısı) da olan Bekir Sert, özgün stili ile Capri, İstanbul ve New York sergileri ile koleksiyonerlerle buluştu.

    Dilbilimci-Ressam şapkası ile kurduğu BEKIRU markasıyla, resim çalışmalarını profesyonel olarak sürdüren ve yeni sergisine hazırlanan sanatçı, Teşvikiye, Nişantaşı’ndaki ofis/atölyesinde özel gösterimler de düzenliyor.

    Resim

    Türkiye’de sanat ortamının gelişimine katkıda bulunmak, genç sanatçıların eğitimini desteklemek, uluslararası platformlarda Türkiye’nin sanatçılarıyla yer almasını sağlamak amacıyla hiçbir maddi menfaat beklentisi olmayan sanata gönül vermiş kadınların öncülüğünde kurulan İyilik İçin Sanat Derneği’nin “Sanat Buluşmaları” ve güncel sanat haberleri derneğin www.iyilikicinsanat.org/ web sitesinden takip edilebiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.