DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İyilik İçin Sanat Derneği üyelerinden Emre Yusufi’ye ziyaret

    İyilik İçin Sanat Derneği üyelerinden Emre Yusufi’ye ziyaret
    27.09.2018
    A+
    A-

    İyilik İçin Sanat Derneği üyeleri, her hafta gerçekleştirdikleri “Sanat Buluşmaları”nın 168.’sinde, genç ve başarılı sanatçı Emre Yusufi’yi Beşiktaş’taki atölyesinde ziyaret etti.

    İstanbul’da, 1981 yılında doğan Emre Yusufi, genç yaşına rağmen başarılı işlere imza atıyor. Grafik tasarımcısı, sanat yönetmeni ve müzisyen olan sanatçı, Floransa’da Academia Italiana Güzel Sanatlar Okulu’ndan ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Sanatlar Bölümü’nden mezun olduktan sonra yüksek lisansını Yeditepe Üniversitesi görsel iletişim tasarımı ve grafik sanatlarından aldı.

    Bursunu takiben, baş sanat yönetmeni olarak Lemonade reklam ajansının kurucu ortağı oldu. Halen Türkiye pazarına yönelik kampanya ve reklamları yöneten Emre Yusufi, reklamcılık kariyerinin yanı sıra İngiltere, İtalya ve İstanbul’da uluslararası sanat sergilerine katılıyor ve projeleriyle dünyadaki sanatseverlerle buluşuyor.

    Kendisini “sanat yapan bir tasarımcı” olarak tanımlayan Emre Yusufi, sanat hayatını şöyle anlatıyor:

    “Belli bir kronolojiyle gidiyor sanat hayatım. Daha önce de ‘Masumiyete Dönüş’ diye, yetişkin insanların gözlerini daha büyük resmettiğim ve o masumiyet duygusunu yarattığım bir seri vardı. Sonra ‘Savaş ve Hayvanları’ yaptım. Buradaki duygu tamamen savaşın egemen olduğu dünyada hayvanların bize aynen insanlar gibi karşılık verebilmesi üzerineydi. Şimdi ‘Herkül’ temalı işlerle gidiyoruz. Bildiğimiz tanrı Herkül’ü hayatın içinde; yüzerken, telefonla konuşurken, araba kullanırken, kaykaya binerken görme fikri orijinaldi çünkü. Çok ilginç geldi insanlara, ciddi bir etki yarattı.”

    Bu sene 3’üncü kez Contemporary Istanbul’a katılan sanatçının kişisel sergileri ve tasarım alanında ödülleri bulunuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.