DOLAR 32,3337
EURO 35,1133
ALTIN 2312,367
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İzmir’e 4 milyar TL değerinde yatırım

    İzmir’e 4 milyar TL değerinde yatırım
    12.07.2021
    A+
    A-

    Folkart Yapı’nın, Rönesans ve Tekfen Holding ortaklığındaki Florya Gayrimenkul’ü, 50 milyon 500 bin dolar bedelle satın alma süreci tamamlandı. Rekabet Kurulu satışı onayladı.

     

    Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, yeni aldıkları şirketin İzmir merkezindeki 44 dönümlük arsasında çok işlevli bir gayrimenkul projesini hayata geçireceklerini vurguladı. 

     

    KÖRFEZ MANZARALI

    Folkart’ın Rönesans Holding ile Tekfen Holding’in, yüzde 50’şer payla ortak olduğu Florya Gayrimenkul’ün, tamamını satın almak üzere başlattığı süreç sonuçlandı. Rekabet Kurulu Folkart’ın 50 milyon 500 bin dolarlık satın alma girişimini onayladı.

    Rekabet Kurulu onayı sonrası gerekli ödemeler ve hisse devirleri yapıldı.

    Bugüne kadar İzmir’de inşa ettiği yenilikçi, estetik, modern, teknolojik ve çevreci yaşam alanları ile sektörün öncü ve lider firması Folkart, İzmir’in merkezinde Körfez manzaralı tam 4 milyar lira yatırım değerine sahip yeni, iddialı karma bir proje hazırlığına başladı.

     

    İKİ BİN KİŞİYE YENİ İSTİHDAM

    Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, yeni satın aldıkları şirketin İzmir’in tam merkezindeki 44.500 dönümlük arazisinde İzmir’in bugüne dek yapılmış en büyük gayrimenkul yatırımını gerçekleştireceklerini açıkladı. Sancak, “Yaptığımız yeni satın alma nedeniyle mutluyuz. Çünkü biz her ortamda yatırım yapmayı sürdürerek, İzmir’e ve yaşadığımız topluma katkı sağlamaya, sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Tam iki bin kişiye istihdam sağlayacak bu proje, 4 milyar liralık yatırım değeri taşıyacak.” dedi.

     

    ‘İZMİR’İN EN BÜYÜK GAYRİ MENKUL YATIRIMI OLACAK’

    Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Folkart’ı ‘Hayat buna değer’ diyerek, 15 yıl önce, Türkiye’de sektörün liderliğini üstlenme hedefini kapsayan, önemli bir iddia ile kurduklarını; her yeni projede daha iyisine, daha güzeline, estetik açıdan en ileri olana yöneldiklerini vurguladı. Mesut Sancak, İzmir’in en büyük gayrimenkul yatırımını gerçekleştirirken, kentin merkezindeki Körfez manzaralı bu özel alanda, ‘karma, çok yönlü, çok işlevli, yeşil alanların öne çıktığı, peyzaj yönüyle Türkiye’ye örnek olacak, yenilikçi, mimari açıdan ustalığın zirveye taşınacağı’ özel bir proje üreteceklerini bildirdi.

     

    ÜLKE VE DÜNYADAN MİMARLIK OFİSLERİ

    Mesut Sancak, Türkiye’den ve dünyadan farklı, deneyimli, en başarılı mimarlık ofislerini seçip; onlara proje çalışmalarını başlattıklarını, oluşturdukları uzman kurulun desteğiyle, hazırlanan projeler arasından en ideal olanı seçerek hayata geçireceklerini kaydetti.

    Folkart Yönetim Kurulu Mesut Sancak, Folkart’ın ‘iş geliştirme ve proje üretme’ye yönelik tüm adımlarında; rekabetçi, yenilikçi, uzmanlığa saygıyı öne çıkaran, ustalıklı bir anlayışla; mimari süreçlerde Türkiye’ye örnek olduğunu belirtti. Sancak, “İzmir’in Konak İlçesi Yeni Kent Merkezi’nde satın aldığımız yeni arsamızda, Türkiye’ye örnek oluşturacak, İzmir ve İzmirliler’in güzelliğine layık, çok özel bir proje gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.