DOLAR 32,4652
EURO 34,6997
ALTIN 2435,901
BIST 9906,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İzmir’in çılgın projesini hazırladık

    İzmir’in çılgın projesini hazırladık
    09.09.2017
    A+
    A-

    Başbakan Binali Yıldırım İzmir’de Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka Stadlarının temel atma töreninde konuştu.

    İzmir’in çılgın projesini hazırladık. Nasıl İstanbul’un Marmaray’ı varsa İzmir’in İzmir Körfez Geçişi var. 6 dakikada Çiğli’den bu tarafa Narlıdere’ye, Balçova’ya geçiş mümkün hale gelecek” dedi.

    İzmir’in herşeyin en güzeline layık. İzmir Milletvekili seçildiğimde dedim ki, “35 İzmir 35 Proje”. Bu projelerin 8 tanesi bitti, 14’ü halen devam ediyor diğerlerinin de proje çalışmaları yapılıyor. İzban projesi, Konak Havaalanı projeleri bunlardan biri.

    İzmir isteyecek biz de yapacağız. Biraz sonra şu yan tarafta gördüğünüz Gençlik Merkezi’nin açılışını yapacağız. Yasin Börü Gençlik Merkezi.  Onun ismi burada Buca’da bu spor merkezinde yaşayacak. Bugün burada Buca’da İzmir Alsancak, Karşıyaka ve Göztepe Stadlarının temelini atıyoruz. İzmir’in yüz yıllık tarihi geçmişi olan kulüplerinin stadlarının temelini de Buca’da atıyoruz.

    3 stadyum da UEFA standartlarında olacak

    Temelini atacağımız üç stadyum UEFA standartlarında olacak. Yapılan iyileştirme çalıştırmalarının yeterli olmadığını gördük. Başta can güvenliği olmak üzere alınan tedbirlerin sonucu yeniden stadyumları yapmaya karar verdik. Alsancak Stadyumu Gençlik ve Spor Bakanlığı, İzmir Göztepe ve  Karşıyaka Stadyumları ise TOKİ ve Gençlik Spor Bakanlığımızın işbirliği ile yapılıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.