DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İzmir’in sembol projeleri, Rescon Expo’da görücüye çıktı

    İzmir’in sembol projeleri, Rescon Expo’da görücüye çıktı
    03.11.2023
    A+
    A-

    İzmir’de iki büyük proje ile kentsel dönüşüm hamlesine katkıda bulunan Teknik Yapı, Evora İzmir ve Divan Residence projelerini ‘Emlak, İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı’nda ziyaretçilerle buluşturdu

    Kentsel dönüşüm alanındaki uzmanlığını İzmir’e taşıyan Teknik Yapı, 3-5 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Rescon Expo’ya (Emlak, İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı) katılıyor. İki büyük projeyle İzmir’e sembol binalar kazandıran Teknik Yapı, yarım asrı geçen deneyim ve bilgi birikimini fuar boyunca ziyaretçilerle paylaşacak. Rescon Expo’da sergilenecek olan Evora İzmir ve Divan Residence projelerinde sunulan fırsatların fuar boyunca devam edecek.

    Mevcut projelerin fuar organizasyonları vasıtasıyla daha geniş kitlelere ve daha detaylı bilgi vermek için çok iyi bir ortam yarattığını belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, aynı zamanda tersine ve gerçek bilgi akışına da vesile olduğunu belirtti. Fuara gelen ziyaretçilere yapılan görüşmelerde konut taleplerinin detaylarının not edildiğini ifade eden Başkan Durbakayım “fuar boyunca elde ettiğimiz beklenti ve taleplere göre bir sonraki adımlarımızı ve planlarımızı şekillendiriyoruz. Elde ettiğimiz bilgiler, İzmir’de gerçekleştirmeyi planladığımız başka projelerin hedef odaklı ve beklentileri tam karşılaşması açısından çok büyük önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

    Teknik Yapı’nın İzmir’deki yatırımlarının Evora İzmir ve Divan Residence ile sınırlı kalmayacağını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, yeni projeler için arayışlarının yoğun bir şekilde sürdüğünü belirtti.

    Evora Denizli projesini yaparken İzmir ve çevresine ayrı bir önem gösterdiklerini aktaran Umut Durbakayım; turizm, kültür ve ticaret bakımından Türkiye’nin gözbebeği Ege’nin bir parçası olmak için yoğun bir çalışma yaptıklarını aktardı. “İzmir’in modern ve yenilikçi projelere açık bir müşteri kitlesi olduğunu gördük ve buna göre hazırlandık” şeklinde konuşan Umut Durbakayım önce Emlak Konut GYO önderliğinde ve Halk GYO ortaklığı ile Evora İzmir Projesi’nin temelini attıklarını, hemen sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Divan Residence projesini hayata geçirdiklerini belirtti. İzmir’in güzelliğine katkıda bulunmak için sadece bu iki proje ile yetinmeyeceklerinin altını çizen Durbakayım, Urla’dan Çeşme’ye kadar her yerde inceleme ve araştırmalarının sürdüğünü vurguladı. “Gerek kentsel dönüşüm kapsamında gerekse yatay mimari kapsamında toplu konut ve villa projeleri geliştirmek için çalışıyoruz” şeklinde açıklamalarını sürdüren Umut Durbakayım yakın gelecek planları hakkında önemli ipuçları verdi.

    Deprem güvenliği ve çevre duyarlılığı’

    İzmir’deki her iki projedeki ortak paydanın deprem güvenliği olduğunu ifade eden Umut Durbakayım, yüksek yaşam standartları, çevreye duyarlı donanımlar ve malzeme kullanımının da bu ortak paydanın vazgeçilmez bileşenleri olduğunu söyledi.

    “Özellikle deprem kuşağındaki güzide İzmir’e daha huzurlu bir yaşam alanı kazandırmak için güvenlikli ve depreme dayanıklı projeler yapmak temel standartımızı oluşturuyor. İzmir’deki her iki projemizin deprem güvenliğini sağlamak için uluslararası kurumlarla işbirliği yaparken, Türkiye’deki önde gelen yerbilimci ve jeofizik konusunda uzman akademisyenlerin danışmanlığında projelerimizi gerçekleştiriyoruz” diyerek konuşmasına devam eden Umut Durbakayım projelerindeki vazgeçilmez temel standartlar hakkında şunları söyledi;

    “Güvenli yaşam alanlarının yanı sıra projelerimizin sürdürülebilir ve çevreci olmasında da hassasiyet gösteriyoruz. Mesela ısı, ses ve su yalıtımı, bakım kolaylığı, düşük kulanım maliyeti ve uzun ömürlü olması için dış cephelerde GRC malzemesi kullanıyoruz. Bu konuda da büyük bir adım atarak İstanbul’daki GRC üretim fabrikamız Betofiber’i İzmir’e taşıdık. Projelerimizin hem modern hem de yenilikçi bir mimari tarza bürünmesi bizim için çok büyük önem arz ediyor.”

    Evora İzmir’deki ticari yatırım fırsatı’

    Evora İzmir’in konut, ticaret ve park fonksiyonlarını bir arada barındıran yapısıyla kente değer katacağını söyleyen Umut Durbakayım, projedeki turizm, kültür ve ticari fonksiyonlarının da buna göre tasarlandığını ifade etti. Projenin İzmirlilere maddi ve manevi kazanç sağladığına yönelik inançların tam olduğunu aktaran Durbakayım, satıştaki dairelerde sunulan fırsat ve potansiyel kazancı şimdi ticari alanlarda da sunulacağını açıkladı. Evora İzmir projesinin sadece bir konut projesi olmadığını vurgulayan Umut Durbakayım, projenin aynı yaşam için ihtiyaç duyulan her şeyi karşılayacak bir ticaret merkezi olacağını da belirtti. Ticari ünitelerin şık mağazalarıyla ziyaretçilerine açık alanda alışveriş yapma keyfi sunacağının altını çizen Durbakayım “Açık hava ticaret merkezi özelliği taşıyan ticari üniteler, hem Evora İzmir’de yaşayanlara hem de İzmir halkına hitap edecek. Ticari üniteleri açık alanlar insanların şık ve lüks bir caddede hem ihtiyaçlarını karşılayabilmesi hem de iyi vakit geçirmesini sağlayacak” şeklinde konuştu.

    Kentsel Dönüşüm’e sembol proje

    Teknik Yapı’nın kentsel dönüşüm kapsamında başladığı Divan Residence projesi hakkında da bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım açıklamasında şunları söyledi;

    Bildiğiniz gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı İzmir’in en önemli kentsel dönüşüm hamlelerinden biri için ilk adımı geçen yıl Divan Residence projesiyle attık. Teknik Yapı’nın yarım asrı geçen güvenilir, kaliteli inşaat anlayışı ve kentsel dönüşüm projeleri tecrübeleriyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyoner yönetiminde harmanladık. Türkiye’nin her şehrinden göç alan İzmir’e modern mimari ile geleneksel akılcı çözümlerin bir araya geldiği Divan Residence projesini hayata geçirdik. İzmir’in en gelişmiş lokasyonunda yer alan Ege Mahallesi’ndeki projemiz, büyük bir kentsel dönüşümün ilk hamlesi oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde gerçekleşecek projemizin İzmir’in yeni sembollerinden biri olacağını bir kez daha söylemek istiyorum. Uluslararası kalitesi ispatlanmış Divan anlayışıyla işletilecek bu projemize gösterilen ilgi, İzmir’e katma değer yaratan projeler yapmaya devam etmemiz açısından itici bir güç oldu.

    Projenin inşası ve satışları oldukça başarılı sürüyor. Teknik Yapı güvencesi, projenin merkezi konumu, ulaşım rahatlığı ve iş yaşam ve ticaret merkezi olarak öne çıkması bu başarının mihenk taşları oldu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.