DOLAR 32,3279
EURO 35,0538
ALTIN 2296,723
BIST 9049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İzmirli sanatseverlere Şubat ayında yine dolu dolu bir sanat programı

    İzmirli sanatseverlere Şubat ayında yine dolu dolu bir sanat programı
    31.01.2018
    A+
    A-
    AASSM’de Şubat keyfi
    Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Şubat ayında kemanıyla dans eden Ara Malikian ve Polonya’nın 17 caz albümlü sanatçısı Ana Maria Jopek gibi pek çok ünlüyü ağırlayacak. Sevgililer Günü programında ise Emir Ersoy, Keremcem ve Hande Subaşı birlikte sahne alacak.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirli sanatseverlere Şubat ayında yine dolu dolu bir sanat programı sunacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), bu kısa ay içinde birbirinden güzel 5 konsere ev sahipliği yapacak.

    Kemanın ustası
    Muhteşem sahne performansıyla öne çıkan Lübnanlı – Ermeni keman virtüözü Ara Malikian, 7 Şubat Çarşamba günü İzmirli müzikseverlerle buluşuyor. Sanatçı, 7 kişilik topluluğuyla David Bowie, Chopin, Led Zeppelin ve Paganini gibi efsanevi sanatçıların eserlerini içeren geniş bir repertuardan esinlenerek klasik ve çağdaş müziği bir araya getirecek. Halk ve çigan müziğini birleştiren  Ara Malikian, sınırları aşan yaratıcılığı ile keman için bestelenmiş eserlerin tamamını kapsayan geniş bir repertuara sahip.. 5 kıtada 40’tan fazla ülkede sahne alan ünlü keman virtüözü, saat 20.00’de sahne alacak.

    Üçü bir arada
    Bir yıldır üzerinde çalıştığı rock hitlerini, latin-rock elementleriyle yeniden düzenleyen Emir Ersoy, enerjisi çok yüksek bir performansla 13 Şubat Salı günü saat 20.00’de Büyük Salon’da izleyici karşısına çıkıyor. “Haydi Gel İçelim”, “Cambaz”, “Tastamam”, “Paramparça”, “Resimdeki Gözyaşları”, Sakın Gelme”, “Ah Yaşamak Var Ya”, Köprüaltı”, “Sude”, “Sabır” ve “Senden Daha Güzel” gibi hepimizin ezbere bildiği şarkıları latin versiyonlarıyla sunan prodüktör, aranjör ve piyanist Emir Ersoy,  son projesi “RocKuba” için “Sevgililer Günü” programında özel konukları Hande Subaşı ve Keremcem ile birlikte izleyicilerini bekliyor.

    Saygun’da Saygun Quartet
    Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 22 Şubat Perşembe günü Saygun Quartet sahne alacak. Deniz Toygür Conus, Özge Özerbek-Keman, Yağmur Tekin-Viyola, Yusuf Çelik-Viyolonsel) oluşan Saygun Quartet, ismini uzun yıllar Ahmed Adnan Saygun ile çalışma fırsatı bulmuş Değerli Şef Prof. Rengim Gökmen’den alıyor. Schubert ve Beethoven yorumlarıyla dinleyicilere unutulmaz anlar yaşatan, son yıllarda yurtiçinde ve yurtdışında kendinden sıkça bahsettiren Saygun Quartet, ölüm ve yaşam arasındaki ince çizgiyi akıllarda yer bırakacak ilginç bir programla yorumluyor. Konser saat 20.00’de Büyük Salon’da

    Bir caz ustası
    Polonya’nın en güzel seslerinden Anna Maria Jopek, 24 Şubat Cumartesi saat 20.00’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde doyumsuz bir müzik şöleni yaşatacak. İlk plağından bugüne dek düzenli olarak albüm çalışmalarını sürdüren, dünyanın en önemli sahnelerinde başarılı performanslar sergileyen Anna Maria Jopek, bir kez daha Türkiye’de sahne alarak sevenleriyle buluşacak. Varşova’daki Chopin Müzik Akademisi ve Manhattan Müzik Okulu Caz Bölümü’nü bitiren Polonyalı ünlü vokal Anna Maria Jopek, 17 caz albümünün yanı sıra Sting, Pat Metheny, Richard Bona, Dhafer Youssef ve trompetçi Tomasz Stanko’nun da aralarında bulunduğu birçok önemli sanatçıyla konser ve stüdyo çalışmaları gerçekleştirdi.

    Genç Saygun konseri
    2017 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi ve Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nin katkıları ile Alsancak Rotary Kulübü’nün 10. kez düzenlediği Ulusal Genç Solist Yarışması’nın “Genç Profesyonel” kategorisi finalistleri, 27 Şubat Salı saat 20.00’de AASSM Küçük Salon’da sahne alacak. Bu konser, Genç Saygun Konserleri’nin de ilki olacak.
    Yarışma birincisi Doğukan Özkan (Bas Bariton), ikinci Faik Mansuroğlu (Bariton), üçüncü Tolga Siner (Kontr Tenor) ile finalistler Burcu Hancı (Soprano) ve Mehmet Ali Tutar (Bariton), piyanist Özlem Ebesek eşliğinde W.A. Mozart, R. Strauss, F. Schubert, J. Offenbach, G. Rossini, G. Verdi ve A.A. Saygun’un opera ve lied repertuvarlarından seçkin eserler seslendirecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.