DOLAR 32,3409
EURO 35,1202
ALTIN 2239,868
BIST 8891,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Levent Pelesen: İZODER olarak amacımız yalıtım bilincinin artmasını sağlamak

    Levent Pelesen:  İZODER olarak amacımız yalıtım bilincinin artmasını sağlamak
    03.08.2018
    A+
    A-

    İZODER’in ülke genelinde yalıtım bilincini artırmak, kamu ile sektör temsilcilerini buluşturmak, vatandaşlara çözüm önerileri sunmak amacıyla gerçekleştirdiği Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri devam ediyor. Yalıtım sektörünün çatı örgütü olarak Anadolu’ya yöneldiklerini belirten İZODER Başkanı Levent Pelesen, “Amacımız, yurt genelinde yalıtım bilincini artırmak ve ülkemiz için stratejik öneme sahip bir konuda farkındalık yaratmaktır” dedi.

    ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri’nin beşincisi Megaboard partnerliğinde, Bonus, Mardav, Ode, Ravaber, Terrawool ve Saint-Gobain Weber sponsorluğunda Windy Hill Hotel Elazığ’da düzenlendi.

    Tüm Yönleriyle Yalıtım Semineri-Elazığ‘, Elazığ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinççi, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, İZODER Başkanı Levent Pelesen, öğretim üyeleri, mimar ve mühendislerin yanı sıra, kamu, STK ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

    Elazığ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinççi yaptığı açılış konuşmasında, yalıtımın insan sağlığı ve konforu için vazgeçilmez bir unsur olduğunu vurgulayarak, bu konuda yapılan yasal düzenlemelerin takipçisi olduklarını belirtti. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan ise yalıtımın önemine değinerek, Türkiye’de yalıtımın yaygınlaşması ve yalıtım bilincinin artırılması için gerçekleşen çalışmaların destekçisi olmaya devam edeceklerini ifade etti.

    Ülke genelinde yalıtım bilincini artırmak, kamu ile sektör temsilcilerini buluşturmak, vatandaşlara çözüm önerileri sunmak amacıyla Anadolu’ya yöneldiklerini belirten İZODER Başkanı Levent Pelesen, ” Son yasal düzenlemelerle birlikte yalıtım sektörünün gelişimi ivme kazandı. Sektörümüzün yıllardır beklediği ‘Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği ve Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik’ İZODER çalışanlarının yıllar süren emek ve katkıları ile ülkemize kazandırıldı. Isı, su, ses ve yangın yalıtımı, her şeyden önce Türkiye’nin geleceği için stratejik öneme sahip bir konu. Vatandaşların yalıtım konusunda doğru bilgilere sahip olması çok önemli çünkü tüm yalıtım uygulamalarıyla, güvenli, sağlıklı ve konforlu yaşam alanlarına sahip oluyoruz. Elbette eksiklikler, düzeltmeler olacaktır ancak önemli olan, sektörün bir nirengi noktası kazanmasıdır. Ayrıca Bakanlığımızın bize verdiği görev ve yetkiyle Su ve Ses Yalıtımı Yönetmelik Kılavuzlarının yazılması için de çalışmaları başlattık. Kılavuzların da doğru yalıtım uygulamaları için sektöre katkısı büyük olacaktır” diye konuştu.

    Bir sonraki durak Antalya

    Levent Pelesen konuşmasını şöyle tamamladı: “İZODER olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile Ekim 2017’de İzmir’de yüksek bir katılımla başlayan seminer dizimize, Ocak 2018’de Ankara’da, Mart 2018’de Adana’da, 19 Nisan’da Kayseri’de devam ettik. Bugün, yüzyıllardır birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Elazığ’dayız. Elazığ’ı, Antalya ve Trabzon illerimiz takip edecek. Finali ise İstanbul’da yapacağız. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz seminerlerin gördüğü yoğun ilgi, Anadolu’ya açılma stratejisinin ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi. Hedefimiz bu seminerler dizisini 2019 yılında da sürdürmek”

    Alanında uzman konuşmacılar yalıtımı masaya yatırdı

    ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Semineri-Elazığ’da, ‘Su Yalıtımı Yönetmeliği Neler Getiriyor’, ‘Su Yalıtımı Uygulamaları’, ‘Yangın Yalıtımı ve Yangın Güvenliği Tedbirleri’, ‘Ses Yalıtımı Yönetmeliği Neler Getiriyor’, ‘Ses Yalıtımı Uygulamaları’, ‘Enerji Verimliliği Mevzuatları’, ‘Enerji Verimliliği İçin Isı Yalıtım Uygulamaları’, ‘Yapı Sektöründe Denetim’ başlıklı oturum ve sunumlar gerçekleştirildi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.