DOLAR 32,2634
EURO 34,7892
ALTIN 2408,001
BIST 10342,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kadın boyacılar sahaya çıkıyor

    06.09.2019
    A+
    A-

    İstanbul Tarabya’da kurdukları sanat atölyesinde mobilya boyama eğitimi veren Haze Design Lab, kadınların hobilerini işe dönüştürmesine ve yaşam alanlarına boyama hizmeti vermesine imkan sağlıyor.

    Son yıllarda kadınların iş gücüne katılım oranının bir işin başarısı için vazgeçilmez olduğu, araştırmalarla da ispatlanmış durumda. Bu farkındalıkla İngiltere’den getirilen dünyaca ünlü Annie Sloan Chalk Paint ile mobilya boyama eğitimleri veren Haze Design Lab, eğitime katılan kadınların özellikle bu eğitimleri hobinin dışında iş kolu olarak görmesini ve iş olarak üretmesini amaç ediniyor. Haze Design Lab, eğitimlerinde boyama teknikleri, eskitme, çatlatma, varak, stencil gibi farklı boyama tekniklerini katılımcılarına aktarıyor.

    Resim

    “Kadınların iş hayatında olması bizim için önemli”

    Bu farkındalıkla kadınların iş hayatına katılımının bir tercih değil eşitlik meselesi olduğunun bilinciyle hareket eden Haze Design Lab, gerçekleştirdiği atölye çalışmalarıyla kadınların boyama sektöründe yeni bir meslek edinmesine olanak sağlıyor. Haze Design Lab Kurucu Ortağı Hanife ÇınaroğluAtölyelerimize daha çok kadın katılımcılar ilgi gösteriyor. Kadın katılımcılarımızın atölyemizde aldığı eğitimleri hobi olarak değerlendirmesinin yanı sıra meslek olarak da icra etmelerini istiyoruz. Bu konuda isteği olan katılımcılarımıza eğitimlerin sonunda da destek oluyor, üretmelerine destek oluyoruz. Kadın boyacıların hayal güçlerini ve estetik algılarını boyama alanında profesyonel olarak göstermeleri için Haze Design Lab olarak elimizden gelen tüm süreçlerde kadın katılımcılarımızın yanında yer alıyoruz” dedi.

    Atölye çalışmalarına katılan kadınların mobilya boyama sektörüne katılmasını destekleyen Haze Design Lab, boyama sanatına ilgi duyan ve hobilerini işe dönüştürmeyi isteyen kadınları atölye çalışmalarına bekliyor.

    Haze Design Lab Hakkında: 2018 yılında ressam Hanife Çınaroğlu ve Nefise Hüroğlu tarafından kurulan Haze Design Lab dünyaca ünlü Annie Sloan Chalk Paint boyasının İstanbul Avrupa Yakası Bayisidir. Haze Design Lab bünyesinde Annie Sloan boya ve ürünlerinin satışı, Annie Sloan mobilya boyama atölyesi ve mobilya boyama hizmeti sunuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.