DOLAR 32,4904
EURO 34,5956
ALTIN 2499,949
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kadir Has Üniversitesi “Yapı Merkezi” ve “Yüksel Proje” işbirliği anlaşmaları imzaladı

    Kadir Has Üniversitesi “Yapı Merkezi” ve “Yüksel Proje” işbirliği anlaşmaları imzaladı
    05.07.2019
    A+
    A-

    Kadir Has Üniversitesi, eğitim, öğretim ve araştırmaya yönelik işbirliğini geliştirmek amacıyla Yapı Merkezi ve Yüksel Proje ile işbirliği anlaşmaları imzaladı.

    Sorunlara her düzeyde ortak çözüm geliştirmek, proje konuları sağlamak, yaz stajları ve mezuniyet sonrası istihdam gibi alanlarda da eğitim süreci içinde ve sonrasında etkin rol üstlenmek amacıyla, Kadir Has Üniversitesi, Yapı Merkezi ve Yüksel Projeile işbirliği anlaşmaları imzaladı.

    Kadir Has Üniversitesi’ninalışılagelmiş yaklaşımdan farklı olarak, proje tabanlı eğitim modeliyle yükseköğretime yeni bir soluk getirme hedefini gerçekleştirmesi için çok önemli olan bu anlaşma ile eğitim süreci sonunda mezun olan öğrenciler, hem yaz stajı hem de mentor rolü üstlenmiş kuruluş temsilcileri ile oluşturacakları network sayesinde istihdam konusunda sıkıntı yaşamayacak.

    Desteklerinden dolayı, Yapı Merkezi ve Yüksel Proje’ye teşekkür eden Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, “Bugün Yüksel Proje ve Yapı Merkezi ile anlaşmalar imzaladık. Kadir Has Üniversitesi’nde 2019-2020 akademik yılında yeni eğitim modelimizi hayata geçireceğiz. Bu yeni eğitim modeli ile İnşaat Mühendisliği ile 2.sınıf, 3. sınıf ve 4. sınıftaki bütün dersleri, anlaşma imzaladığımız şirketlerle beraber hazırlayacağız. Kadir Has Üniversitesi olarak destekleri için hem Yapı Merkezi’ne hem de Yüksel Proje’ye çok teşekkür ediyorum. Dünyaya örnek oluşturacak modelimizi onlarla beraber inşa ediyoruz” dedi.

    Kadir Has Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan mutlu olduğunu belirten Yapı Merkezi Genel Müdür YardımcısıDr. Ahmet Çivi “Böyle güzel bir işe katkımız olduğu için çok mutluyuz. Kadir Has Üniversitesi’ne de ayrıca teşekkür ediyoruz. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu işbirliğinin başarılı olacağına inanıyoruz. Sondan Hanım’ın değişik bir vizyonu var. Onun yeni bir bakış açısı, yeni bir ışık getireceği düşünüyor ve Türkiye’ye faydalı olacağına inanıyorum. Hem üniversiteye, hem öğrencilere hem de ülkemize hayırlı olsun” dedi.

    Yüksel Proje Yönetim Kurulu Başkanı Celal Akın”Umuyorum ve diliyorum ki, Kadir Has Üniversitesi’nde yeni açılacak İnşaat Mühendisliği Fakültesi çok iyi bir bölüm olur ve hepimize faydası dokunur. Yüksel Proje olarak böyle bir projeye destek verdiğimiz için mutluyuz” dedi.

    “KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ’NDEN DÜNYANIN HER YERİNE NİTELİKLİ PROJE MÜHENDİSİ”

    Kadir Has Üniversitesi bünyesinde yeni kurulan İnşaat Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve mevcut müfredatı yeni modele uygun olarak düzenlenen Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümleri proje tabanlı eğitim modelinin 2019-2020 eğitim öğretim yılında öğrenci alacak ilk bölümleri olacak. Bu programlardan mezun olan öğrenciler, Türkiye başta olmak üzere dünyanın her yerinde gerek sektörde gerekse akademik araştırma projelerinde nitelikli proje mühendisi olarak çalışabilecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.