DOLAR 32,5175
EURO 34,9415
ALTIN 2438,162
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ‘Kafkas Tebeşir Dairesi’ ekimde Baba Sahne’de

    ‘Kafkas Tebeşir Dairesi’ ekimde Baba Sahne’de
    07.10.2017
    A+
    A-

    Sarayın hizmetlisi, annesi tarafından terk edilmiş soylu bebeği korumak için hayatını tehlikeye atar ve kendisini soluk soluğa bir kovalamacanın içinde bulur. Bebeğin öz annesine verilme emrine karşı çıkan hizmetçi kız, eğriyi doğru yapmasıyla ünlü deli yargıcın karşısına çıkartılır. Yargıç, davayı çözmek için eski bir yöntem olan “Tebeşir Dairesi” oyununa başvurur. Peki bu oyunu kim kazanır?

    Prömiyerini 11 Ekim 20:30’da Baba Sahne’de gerçekleştireceğimiz “Kafkas Tebeşir Dairesi” Ekim ayında her Çarşamba saat 20:30’da Baba Sahne’de olacak.

    Kafkas Tebeşir Dairesi Baba Sahne dışında birçok farklı sahnede de sahne alacak. Oyunumuz 19 Ekim’de Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde olacak.

    “Kafkas Tebeşir Dairesi, Alman tiyatro yazarı ve epik tiyatronun kurucusu Bertolt Brecht’in 1944 yılında kaleme aldığı, iyilik, dürüstlük, özveri, adalet gibi evrensel insanlık değerlerini, emek- mülkiyet ilişkisini sorgulayan/sorgulatan çarpıcı bir başyapıt.
    “Oyunu, yazar, şair, çevirmen Can Yücel, samimi, sıcak üslubuyla, sözünü sakınmadan türkçeye kazandırmış; kendi deyimiyle “Türkçe Söylemiş”.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.