DOLAR 32,2529
EURO 34,7253
ALTIN 2391,847
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kağıtta geri dönüşüm yılda 25 milyon ağacı kesilmekten kurtarıyor

    Kağıtta geri dönüşüm yılda 25 milyon ağacı kesilmekten kurtarıyor
    18.03.2020
    A+
    A-

    21 Mart haftası, güney yarım kürede sonbahar, kuzey yarım kürede ilkbaharın başlangıç günü olması nedeniyle tüm dünyada “Dünya Ormancılık Günü” olarak kutlanıyor. Kaynakların etkin ve verimli kullanılması için yüzde 80 geri dönüşümlü kağıttan hazırladığı doğa dostu serisini ev dışı tüketim sektörüyle buluşturan Eczacıbaşı Profesyonel, Orman Haftası kapsamında ağaçların önemine dikkat çekerek, işletmelere çevreye duyarlı alternatifler öneriyor.

    Her yıl 21-26 Mart haftası Orman Haftası olarak kutlanıyor. Özellikle kağıtta geri dönüşümle yılda en az 25 milyon ağacın kesilmesinin önlendiğine dikkat çeken Eczacıbaşı Profesyonel, ev dışı tüketim ve turizm sektörüne çevre dostu ürünler kullanmalarını öneriyor. Doğa dostu Selpak Professional geri dönüşümlü ürün serisi; yüzde 80 geri dönüşümlü kağıttan, daha az enerji ve su harcanarak üretiliyor.  Jumbo havlu, Z katlama dispenser havlu, sensörlü dispenser havlu ve peçetelerden oluşan Selpak Professional geri dönüşümlü ürün serisi hem doğaya katkı sunuyor hem de Türkiye’deki doğa dostu çalışmaları destekliyor.

    Üretimde daha az kağıt, su ve enerji kullanılıyor.

    Selpak Professional geri dönüşümlü ürün serisi daha az ağaç, enerji ve su kullanımını teşvik ediyor. 1 ton kullanılmış kâğıt atığının geri dönüşümü sonucunda, 16 adet yetişmiş çam ağacı ve 85 metrekarelik ormanlık alan tahrip etmekten kurtarıyor. Turizm ve ev dışı tüketim alanında çevreye duyarlı işletmelerin çoğalması ve bu anlayışın yaygınlaşması hedefiyle işletmelere sunulan seri, yeni üretim yöntemleriyle doğanın renklerini de üzerinde taşıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.