DOLAR 32,3235
EURO 35,1285
ALTIN 2303,397
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kahramanmaraş’ın tarım arazileri Masdaf’la hayat buluyor

    Kahramanmaraş’ın tarım arazileri Masdaf’la hayat buluyor
    27.08.2020
    A+
    A-

    Yarım asra yaklaşan tecrübesi ve mühendislik gücüyle pompa teknolojileri alanında entegre çözümler sunan Masdaf, seçkin referans projelere imza atmaya devam ediyor.

    Tarımda Türkiye’nin incisi olan Kahramanmaraş’da 22.500 dekar tarım arazisinin sulanması amacıyla inşa edilen “DSİ Sireşanlı Pompaj Sulama 1.Kısım Projesi” de Masdaf’ın çözüm ortağı olduğu projeler listesine eklendi. Projede Masdaf’ın yüksek verimli “SPLT serisi Ayrılabilir Gövdeli Çift Emişli Santrifüj Pompaları” tercih edildi.

    Çevreci ve inovatif pompa teknolojileri ile 43 yıldır Türkiye pompa sektörünün öncü markası olan Masdaf, seçkin referans projelere imza atmaya devam ediyor. Kahramanmaraş’da 22.500 dekar tarım arazisinin sulanması amacıyla inşa edilen “DSİ Şireşanlı Pompaj Sulama 1.Kısım Projesi” de Masdaf’ın çözüm ortağı olduğu projeler listesine eklendi.

    Kuruluşundan günümüze kadar Türkiye’de ki 8.5 milyon hektar tarım sahasının yaklaşık %50’sini suya kavuşturan DSİ Genel Müdürlüğü; sanayinin ihtiyacı olan zirai ürünlerin dengeli ve sürekli üretilebilmesi, tarım kesiminde çalışan nüfusun işsizlik probleminin çözülmesi ve hayat standardının yükseltilmesi için gereken sulama tesislerinin inşa edilmesi amacıyla faaliyetlerine hızla devam ediyor.

    22 bin 500 dekar arazi can suyuna kavuşacak

    DSİ tarafından Kahramanmaraş’da kurulan “Sireşanlı Pompaj Sulama 1.Kısım Projesi” kapsamında Kartalkaya Barajı dipsavağından alınan sulama suyu, terfi istasyonu vasıtasıyla

    maksimum 42 metre terfi ettirildikten sonra Kartalkaya Barajı sağ sahilinde bulunan 22 bin 500 dekar arazi, can suyuna kavuşacak. Bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte yöre çiftçisinin gelir artışı sağlaması ve 5.800 kişiye istihdam imkanı sunulması hedefleniyor. Bu proje ile tarımda Türkiye’nin incisi olan Kahramanmaraş’ın verimli arazileri, Masdaf’ın yüksek pompa teknolojileri ile hayat bulacak.

    ARGES İnşaat tarafından inşa edilen projenin terfi istasyonunda Masdaf’ın SPLT serisi Ayrılabilir Gövdeli Çift Emişli Santrifüj Pompaları tercih edildi. DSİ teknik şartnamesine uygun olarak imal edilen pompaların, montaj ve devreye alma çalışmaları da Masdaf’ın alanında uzman mühendisleri tarafından titizlikle yapıldı.

    Maksimum enerji tasarrufu ile sistem verimliliği

    Sireşanlı Pompaj Sulama İstasyonu’nda maksimum enerji tasarrufu ile sistem verimliliği sağlayacak SPLT serisi Ayrılabilir Gövdeli Çift Emişli Santrifüj pompaların devreye alma işlemi esnasında; “pompaların şase ve kaide montajlarının bağlantı kontrolü, pompa emme ve basma tesisatı desteklerinin kontrolü, kompansatör bağlantısı ve uygunluğunun kontrolü, pompa tesisat bağlantısının kontrolü, rediksiyon, vana ve çekvalf uygulama yerlerinin kontrolü, pompa ve flanş bağlantılarının sıkılık kontrolü, kaplin ayrı, kumanda panosu besleme ve motor kablo bağlantılarının kontrolü ve basınç kontrolü” yapılarak sistemin; performanslı, verimli ve sorunsuz bir şekilde çalışması sağlandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.