Kalekim yılın ilk yarısını 500 milyon TL’ye ulaşan karla tamamladı

Yapı kimyasalları sektörünün öncü markası Kalekim, 2025 yılının ikinci çeyreğini güçlü yatırım hamleleri sayesinde beklentilerle uyumlu bir şekilde tamamladı. Irak’taki tesisinde deneme üretimlerine başlayan, Mersin ve Diyarbakır’daki yatırımlarıyla üretim kapasitesini artıran Kalekim, yılın ilk yarısını 500 milyon TL’yi aşan net dönem karıyla kapattı. Yılın ilk altı ayında toplam net satış gelirleri 4,3 milyar TL’ye ulaşan şirketin, aynı dönemde yurt içi satışları 2,92 milyar TL, yurt dışı satışları ise 1,34 milyar TL olarak gerçekleşti.
Türkiye yapı kimyasalları sektörünün lider markası Kalekim, 2025 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi. Yılın ilk çeyreğini beklentilerle uyumlu bir şekilde tamamlayan şirket, yaptığı yatırımların da katkısıyla bu istikrarlı performansını yılın ikinci çeyreğine taşımayı başardı.
“Yılın ilk yarısında net satış gelirlerimiz 4,3 milyar TL oldu”
Kale Holding CFO’su Haluk Alperat, Kalekim’in 2025 yılının ilk yarısını beklentilerle uyumlu bir şekilde tamamladığını belirterek, şunları söyledi:
“Türkiye’nin yapı kimyasallarındaki köklü markası olarak, güçlü bir finansal yapıyla yolumuza devam ediyoruz. Özellikle yurt içi ve yurt dışı yatırımlarımızın katkısıyla yılın ilk yarısını arzu ettiğimiz şekilde tamamladık. Beklentilerimiz doğrultusunda, 2025’in ilk yarısında net dönem karımız 500 milyon TL olarak gerçekleşti. Bu dönemde yurt içi satışlarımız 2,92 milyar TL, yurt dışı satışlarımız ise 1,34 milyon TL seviyesinde gerçekleşerek toplam net satış gelirlerimiz 4,3 milyar TL’ye ulaştı. Bu istikrarlı performansımızı yılın geri kalanında da sürdürerek 2025’i beklentilerimiz doğrultusunda tamamlamayı hedefliyoruz.
“Yatırımcılarımıza 200 milyon TL temettü dağıttık”
“Kalekim olarak finansal açıdan ulaştığımız başarıyı yatırımcılarımız için de değere dönüştürmeye devam ediyoruz. Nisan 2025’te yapılan 2024 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda hissedarlarımızın onayladığı Yönetim Kurulu önerisi doğrultusunda 2024 yılı karından toplam 200 milyon TL kar payını hissedarlarımızla paylaştık. Halka arz sırasından duyurduğumuz temettü politikası ile uyumlu olarak 4 sene üst üste temettü ödeyen şirketimiz, BIST Temettü endeksinde yer almaktadır. Bu adımı, şirketimizin sürdürülebilir kârlılığına olan güvenin bir göstergesi olarak görüyoruz. Önümüzdeki dönemde de yatırımcılarımızla birlikte büyüme yolculuğumuzu kararlılıkla sürdürmeyi amaçlıyoruz.”
“Irak yatırımımızda deneme üretimine başladık”
Kalekim Genel Müdürü Soner Çetinkaya ise yeni yatırımlar sayesinde yılın ikinci yarısına güvenle baktıklarını vurgulayarak şunları söyledi:
“2025 yılının ikinci çeyreğinde, uzun süredir üzerinde titizlikle çalıştığımız Irak tesisimizi üretime hazır hâle getirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu yatırım, sadece şirketimiz için değil, sektörümüz açısından da stratejik bir adım niteliği taşıyor.
Yaklaşık 10 milyon dolarlık yatırımla Irak’ın Duhok kentinde kurduğumuz yapı kimyasalları tesisimiz şu anda üretime hazır durumda. Burada deneme üretimlerine başladık. Yerel otoritelerden alınacak onayların ardından, seri üretim ve satış faaliyetlerine resmen başlayacağız. 27 bin metrekarelik bir alanda kurulu olan bu tesis, yıllık 100 bin ton kuru harç ve 5 bin ton boya/sıvı yapı kimyasalları üretim kapasitesine sahip. Bu yatırımla hem Irak hem de bölgesel pazarlardaki rekabet gücümüzü daha da artırmayı hedefliyoruz.
“Fas yatırımıyla Kuzey Afrika’da büyümeyi hedefliyoruz”
Yurt dışı büyüme stratejimiz doğrultusunda Kuzey Afrika pazarına yönelik olarak Fas’ta da önemli bir adım attık. Bağlı ortaklığımız Kalekim Lyksor Kimya, bölgedeki varlığını güçlendirmek amacıyla Fas’ın Kazablanka kentinde yeni bir yatırım sürecini başlattı. Toplamda 1 milyon Euro’ya ulaşacak bu yatırımla yalnızca pazar payımızı artırmayı değil, aynı zamanda yeni iş ortaklıklarının da önünü açmayı amaçlıyoruz.
“Mersin ve Diyarbakır’da üretimi devreye aldık”
Küresel marka olma yolculuğumuzda, yurt dışı yatırımlarımızla global ölçekte etkinliğimizi artırırken, bölgesel yatırımlarımızla da üretim kapasitemizi genişletiyoruz. Bu kapsamda, Kalekim Lyksor Kimya’nın operasyonel verimliliğini artırmak amacıyla Diyarbakır’daki üretim faaliyetlerimizi Mersin’e taşıdık. Ancak piyasa talebinin öngörülerimizin üzerine çıkmasıyla birlikte Diyarbakır tesisimizi yeniden devreye aldık. Bir yandan Mersin’deki yeni yatırımla üretim faaliyetlerimizi sürdürürken, diğer yandan Diyarbakır’daki tesisi yeniden devreye alarak üretim kapasitemizi artırdık.
Kalekim olarak 2025’in ilk yarısını operasyonel anlamda güçlü adımlarla tamamladık. Bu sayede yılın ikinci yarısına da güvenle bakıyoruz. Önümüzdeki dönemde de üretim ve yatırımların yanı sıra dijitalleşme, sürdürülebilirlik ve yenilikçi ürün geliştirme temelli çalışmalarımızla küresel marka yolculuğumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz.”