DOLAR 32,5848
EURO 34,9069
ALTIN 2437,837
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kalyon Holding Karapınar Güneş Santrali SCADA Merkezi için mimari proje yarışması düzenliyor

    Kalyon Holding Karapınar Güneş Santrali SCADA Merkezi için mimari proje yarışması düzenliyor

    Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası ve Türkiye’nin en büyük güneş santrali Karapınar GES ile yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarını büyüten Kalyon Holding, geleceği tasarlayan yatırım projelerini kalıcı bir eserle simgeleştiriyor. Kalyon Holding, T-Lab iş birliğiyle güneş enerjisi santraline kurulacak olan yönetim binası için bir tasarım yarışması düzenliyor. SCADA – Denetleme Kontrol ve Veri Toplama Merkezi olarak tasarlanacak yapı, Türkiye’nin güneş enerjisi alanında bilim insanlarının buluştuğu ve öğrencilerin bir araya geldiği ülkemizin en önemli çekim merkezlerinden biri olac

     

    Güneş Teknolojileri Fabrikası ile birlikte yılda 1.5 milyon ton fosil yakıt ve karbon emisyonunu engelleyecek olan Karapınar Santrali’ne inşa edilecek SCADA Merkezinin mimari özellikleri ile sürdürülebilirlik, yenilenebilir enerji ve teknoloji yaklaşımını yansıtması hedefleniyor. Kalyon Holding bu amaçla, T-Lab iş birliğiyle bir mimari tasarım yarışması düzenliyor.

     

    Kalyon Holding yönetiminde organize edilecek mimarı tasarım yarışmasının yürütücülüğünü T-Lab üstleniyor. Karapınar’da yer alan güneş santralinin çekirdeği olan SCADA Merkezi (Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama Merkezi) aynı zamanda bilim insanlarının buluştuğu, konferansların düzenlendiği, bilimsel oturumların yapıldığı ve öğrencilerin bir araya gelip enerji alanındaki teknolojik gelişmeleri takip edebileceği bir merkez olacak.

     

    Ön seçimi geçen ilk on ekibe ödül

    Karapınar GES SCADA Mimari Proje Yarışması’nın jürisi ise birbirinden değerli mimar ve sanatçılardan oluşuyor. Yarışmanın seçici kurulunda David Green, Murat Tabanlıoğlu, Refik Anadol, Dr. Deniz Aslan, İmdat As ve Kübra Kalyoncu Şeherli bulunurken jüri başkanlığı görevini ise Melike Altınışık üstlenecek. Ön seçimi geçen ilk on ekibe 15 bin TL destek ödülü verilirken birinciye 70, ikinciye 50 üçüncüye de 30 bin TL ödül verilecek.

     

    Yarışmaya katılmak isteyenler https://kalyonpv. com/scada/ adresinden şartname ve ilgili diğer bilgilere ulaşabilirler.

     

     

    Yarışma Takvimi:

    Yarışmanın İlanı: 8 Ekim 2020, Perşembe

    Ön Seçime Başvuru için Son Tarih: 2 Kasım 2020, Pazartesi (23:59’a kadar)

    Ön Seçim için Jüri Değerlendirme Toplantısı: 6-7-8 Kasım 2020

    İkinci Aşamaya Geçen Başvuruların Bilgilendirilmesi: 9 Kasım 2020, Pazartesi

    Son Soru Sorma Tarihi: 20 Kasım 2020, Cuma

    Soruların Yanıtlarının İlanı: 27 Kasım 2020, Cuma

    Projelerin Son Teslim Tarihi: 19 Ocak 2021, Salı (23:59’a kadar)

    Proje Sunum Tarihi: 22 Ocak 2021, Cuma

    Jüri Değerlendirmesi için Başlangıç Tarihi: 22-23-24 Ocak 2021

    Sonuçların İlan Edilmesi: 25 Ocak 2021, Pazartesi

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.