DOLAR 32,5822
EURO 34,7981
ALTIN 2508,202
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kamu lojmanları için Kuveyt Türk’ten 0.89 kâr oranıyla finansman desteği

    Kamu lojmanları için Kuveyt Türk’ten 0.89 kâr oranıyla finansman desteği
    21.02.2020
    A+
    A-

    Kuveyt Türk, satışa çıkartılan kamu lojmanlarına finansman desteği sağlamak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’yle protokol imzalayan ilk katılım finans kuruluşu oldu. Kamu lojmanları finansman oranını 0,94 olarak belirleyen Kuveyt Türk, belirli ürünleri tercih eden müşterilerine 0,89 ile finansman kullanma fırsatı sunuyor.

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamudaki 250 bin lojmandan ilk etapta 50 binini ihale usulüyle satışa çıkartıyor. Türkiye’nin öncü katılım finans kuruluşlarından Kuveyt Türk, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile kamu lojmanlarının finansmana yönelik protokol imzaladı. Böylece Kuveyt Türk, satışa çıkarılan kamu lojmanları için vatandaşlara konut finansmanı desteği sağlayan ilk katılım finans kuruluşu oldu.

    Kamu lojmanı almak amacıyla finansman başvurusunda bulunacak olan müşteriler için kâr oranını 0,94 olarak belirleyen Kuveyt Türk, belirli ürünleri tercih eden müşterilerine 0,89’a kadar indirilen finansman oranlarından faydalanma fırsatı da sunuyor. Kamu lojmanlarından ev almak isteyen Kuveyt Türk müşterileri 120 aya varan vadelerle konut finansmanı kullanabilecek.

    Açık ihale yöntemiyle satılacak kamu lojmanlarında ikamet eden memurlara, ihalede oluşan bedel üzerinden ikamet ettiği konutu satın alma hakkı veriliyor. Kamuya ait konutun satışının peşin yapılması durumunda, ihale bedeli üzerinden yüzde 10 indirim de uygulanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü tarafından yayımlanan satış duyurusuna göre lojman satış fiyatları 75 bin TL’den başlıyor. Lojmanda ikamet etmekte olan kamu personelleri konut almak istemediklerini beyan ederlerse ev ihale usulüyle satışa çıkarılıyor. Güncel listelere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlükleri web sitelerinden ulaşılabiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.