DOLAR 32,2461
EURO 34,6777
ALTIN 2406,052
BIST 10247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kani Emekçi: Kuruyemiş tüketimi okullarda yaygınlaşıyor

    Kani Emekçi: Kuruyemiş tüketimi okullarda yaygınlaşıyor
    12.04.2017
    A+
    A-

    Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda cips, şekerleme gibi ürünlere kısıtlama getirmesi, okulların kuruyemişe yönelmesini sağladı. Papağan Kuruyemiş Yönetim Kurulu Bakanı Kani Emekçi’nin verdiği bilgiye göre, pek çok özel okuldaki ikindi kahvaltısında kuruyemiş tercih edilmeye başlandı.
    Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yılın Nisan ayında bir genelde yayınlamış ve okullarda satışı veya dağıtımı yapılacak ürünler için yeni kriterler belirlemişti. Bu kapsamda kızartma, cips, çikolata ve tatlandırıcılı içeceklere kısıtlama getirilmişti.

    Söz konusu genelgenin etkileri, henüz çok güçlü olmasa da kuruyemiş sektöründe hissedilmeye başlandı. Türkiye’nin önde gelen kuruyemiş firmalarından Papağan Kuruyemiş’ten Yönetim Kurulu Başkanı Kani Emekçi’nin verdiği bilgiye göre, özellikle özel okullar hem kantinlerde hem de dağıttıkları ikindi kahvaltılarında kuruyemişe yönelmeye başladılar.

    Karışık tercih ediliyor
    Emekçi şu bilgileri paylaştı: ”Firma olarak bir süredir önde gelen bazı özel okullara kuruyemiş veriyoruz. İki yıl önce yok düzeyindeydi. Hâla çok yoğun olmamakla birlikte geçmişe göre bu kategorinde üç kata ulaşan bir artış gözlemliyoruz. Çeşit olarak baktığımızda da en fazla fındık, kuru üzüm, ceviz gibi ürünlerin yer aldığı karışık kuruyemiş çeşitlerinin tercih edildiğini görüyoruz.

    Sağlıklı atıştırmalık doğru yerde
    “Ceviz, fındık, badem, kuru üzüm, kuru kayısı; hepsi doğal vitamin deposu” diyen Kani Emekçi, “7’den 77’ye tüketilebilecek en sağlıklı atıştırmalık ürünler zaten bunlar. Sağlıklı atıştırmalık, okullarda doğru yerini bulmaya başladı” diye konuştu.

    Kuruyemiş gençleşmeli
    Kuruyemiş mahsullerini tercih etme ve satın alma yaşının düşürülmesi, hem sağlıklı atıştırmalığın yaygınlaşması hem de daha sağlıklı bir toplum adına geniş önem taşıyor. Kani Emekçi’ye göre bu nedenle okullarda kuruyemiş tüketiminin, dolayısıyla da sağlıklı atıştırmanın özendirilmesi, daha sağlıklı bir gelecek için çok önemli bir adım.

    Papağan Kuruyemiş
    Papağan Kuruyemiş, ay çekirdeğinden fındığa, fıstıktan kuru üzüme, bademden kabak çekirdeğine, yer fıstığından leblebiye dek zengin bir yelpazede paketlenmiş kuruyemiş sunuyor. Emekçioğlu Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Papağan, üretimini en yeni teknoloji ile donatılan Tekirdağ Ergene’deki tesislerinde yapıyor. Bu tesiste üretim Avrupa normlarına uygun hijyen, sağlık ve kalite standartları doğrultusunda İSO 9001:2000 ve HACCP Uluslararası Gıda Güvenlik Sistemi kurallarına göre gerçekleştiriliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.