DOLAR 32,4266
EURO 34,4629
ALTIN 2488,567
BIST 9679,8
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kar Spor, kendi markası 2AS ile yurt dışına açılıyor

    Kar Spor, kendi markası 2AS ile yurt dışına açılıyor
    16.12.2021
    A+
    A-

     

    Kış sporları, ekstrem sporlar ve outdoor alanında 20 uluslararası markanın Türkiye temsilcisi olan Kar Spor, kendi markası 2AS ile yurt dışına açılmaya hazırlanıyor. Kayak başta olmak üzere, kar sporları ve outdoor alanında pazar lideri olan Kar Spor Yönetim Kurulu Başkanı Selami Alaftargil, ihracata Avrupa ülkelerinden başlayacaklarını ve ardından da ABD’yi de dahil edeceklerini söyledi.

    Kış sporları başta olmak üzere, ekstrem sporlar ve outdoor alanında 20 dünya devi markayı bünyesinde barındıran Kar Spor, Covid’19 salgınının bitmesiyle birlikte yüzde 100 yerli 2AS markasıyla yurt dışına açılmayı planlıyor. Kayak başta olmak üzere, kar sporları ve outdoor alanında pazar lideri olan Kar Spor Yönetim Kurulu Başkanı Selami Alaftargil, kayak sporuyla uğraşanı bir aile olduklarını ve bu nedenle bu alandaki ihtiyaçları çok iyi bildiklerini ve üretimlerini de bu doğrultuda kendi tasarımlarıyla yaptıklarını belirtti.

    Kar Spor’un 20 markanın Türkiye temsilcisi olduğunu anlatan Alaftargil, 11 yıl önce ise kendi markalarını üretmeye başladıklarını söyledi. 37 yıldır bu sektörde faaliyet gösterdiklerini ve artık kendi markalarıyla ihracata başlama zamanlarının geldiğini kaydeden Alaftargil, konuyla ilgili çalıştıklarını belirtti.

    Önce İsviçre, Almanya, Polonya ve ABD’ye açılıyor

    Selami Alaftargil “Kendi tasarımcılarımızla ürettiğimiz kendi yerli markamız olan 2AS, başlangıçta kayak kıyafetleri üreterek yaşama başladı. Fakat taleple beraber ürün gamına teknik outdoor kıyafetlerini ve günlük outdoor-lifestyle kıyafetlerini de ekledik. Çünkü teknolojik outdoor kıyafetlerin kullanımı rahat olduğu için artık günlük hayatta da tercih edilen bir tarz oldu. Bu nedenle herkese hitap edecek şekilde ve 12 aya yayarak o alanda büyüyoruz. Şu anda yaz ve kış koleksiyonumuz mevcut ve minimum yıllık 120-150 modeli kapsayan bir koleksiyon çıkartıyoruz. Covid-19, bizim tüm planlarımızı ertelememize neden oldu. İhracata başlıyorduk ki bu salgın patladı. Biz de risk almamak için beklemeye geçtik. Ancak bu pandemi sürecinin bitmesi ile beraber tekrar harekete geçeceğiz. Öncelikle Almanya, Polonya ve İsviçre’ye ihracat yapmayı planlıyoruz.

    Avrupa ülkelerinin hemen ardından ABD’yi de ihracat yapacağımız ülkelere dahil edeceğiz. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

    Günün ekonomik koşullarına uygun ürünler

    Üretimlerini toplumun ekonomik koşullarına uygun şartlarda yaptıklarını söyleyen Selami Alaftargil, kaliteli/iyi ürünü uygun fiyata satmanın peşinde olduklarını kaydetti. Alaftargil “Biz sporcu bir aile olmamız sebebiyle kendimizin giymeyeceği bir ürünü başkalarına da satmıyoruz. Benim kullanmam için, sevmem gerekiyor. Hepimiz iyi ürünü, uygun fiyata almak istiyoruz. Kötüyü ürünü, ucuza almak istemiyoruz, benim sloganım bu. Biz de Türk toplumunun ekonomik yapısına göre iyi ürünü, uygun fiyata satabilmenin araştırmasını yapıyoruz. Ürünlerimizi ona göre üretip, müşterimiz ile buluşturuyoruz” dedi.

    Kar Spor, ürettiği ve ithal ettiği tüm markaların Türkiye genelinde toptan satışını yapmanın yanı sıra kendi bünyesinde bulunan mağazalarda da faaliyetlerini sürdürüyor. Şirket, halihazırda dokuz adet Kar Spor mağazası, üç adet butik mağaza, üç adet kayak kiralama odası, iki The North Face mağazası ve bir franchise butik mağazası ile Türkiye genelinde birçok noktada müşterilerine hizmet veriyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.