DOLAR 43,1929
EURO 50,2296
ALTIN 6400,577
BIST 12456,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kärcher’de Orta Avrasya Bölge Direktörlüğü görevine Gökhan Gökmen atandı

    Kärcher’de Orta Avrasya Bölge Direktörlüğü görevine Gökhan Gökmen atandı
    15.01.2026
    A+
    A-

    Kärcher, global organizasyonu kapsamında yürüttüğü bölgesel yapılanma süreci doğrultusunda oluşturulan Orta Avrasya Bölge Direktörlüğü görevine Gökhan Gökmen’i atadı. Gökmen, yeni sorumluluğunun yanı sıra Türkiye Genel Müdürü olarak görevini sürdürmeye devam edecek.

    Kärcher Türkiye Ülke Müdürü olarak sergilediği başarılı liderliğin ardından, Gökhan Gökmen’in Orta Avrasya Bölge Direktörü pozisyonuna getirilmesi, şirketin 2020’den bu yana istikrarlı şekilde ilerleyen büyüme ve dönüşüm sürecinin doğal bir sonucu olarak değerlendiriliyor. Gökmen’in liderliğinde, bölge ülkelerine özgü ihtiyaçları dikkate alan stratejik planların daha etkili biçimde uygulanması ve operasyonların bütüncül bir yapı içerisinde güçlendirilmesi planlanıyor. Gökmen, hem Türkiye’de hem de çevre pazarlarda büyümeyi hızlandırmaya yönelik tüm stratejik süreçlere liderlik edecek.

    Atamayla gelen Orta Asya yapılanması

    2026 itibarıyla hayata geçirilen bölgesel yapılanma, Kärcher’in güçlü merkezi yapısını yerel pazar uzmanlığıyla destekleyen yönetim yaklaşımının bir parçası olarak kabul ediliyor. Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, Özbekistan ve Kırgızistan’ın da yer aldığı toplam 9 ülkeyi kapsayan Orta Avrasya yapılanması, şirketin 5 ülkedeki faaliyetlerini doğrudan yönetmesini, 4 ülkede ise güçlü iş ortaklarıyla operasyonlarını sürdürmesini mümkün kılıyor. Bu yeni bölgesel model, Kärcher’in küresel satış yapısında pazar değişimlerine daha hızlı yanıt verebilmesini, operasyonel işleyişi güçlendirmesini ve karar alma mekanizmalarını daha etkin şekilde merkezileştirmeyi amaçlıyor.

    Son 10 yılda 4 milyar Euro’yu aşan büyüme

    Kärcher, son 10 yılda dünya genelinde 4 milyar Euro’yu aşan bir büyüme performansı sergilerken, aynı dönemde 5.500’den fazla yeni çalışanı bünyesine katarak küresel ölçekte güçlü bir ivme yakaladı. Orta Avrasya özelinde yapılan bu yeni organizasyon adımının, şirketin uzun vadeli sürdürülebilir büyüme stratejilerine önemli bir katkı sunması da bekleniyor.

    Kärcher Orta Avrasya Bölge Direktörü ve Kärcher Türkiye Genel Müdürü Gökhan Gökmen; Boğaziçi Üniversitesi’nde Turizm (ön lisans) ve Ekonomi (lisans) eğitimlerini tamamladıktan sonra kariyerini bu akademik temel üzerine inşa etti. Türkiye’de lojistik ve tüketici elektroniği sektörlerinde üst düzey yönetim görevleri üstlenen Gökmen, ticari büyüme, organizasyonel gelişim ve operasyonel mükemmeliyet alanlarında deneyime sahip.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.