DOLAR 32,3349
EURO 35,1971
ALTIN 2247,894
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kardeş Eli Derneği depremzedelerin yanında

    Kardeş Eli Derneği depremzedelerin yanında
    25.01.2020
    A+
    A-

    Kardeş Eli İnsani Yardım Derneği, Malatya ve Elazığ’da acil yaşam malzemesi olarak battaniye, gıda paketi, sıcak yemek dağıtımı yaptı.


    Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 22 kişi hayatını kaybetti. 1030 kişinin yaralanarak hastanelere getirildiği veya geldiği bildirdi.Elazığ’da arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

    Battaniye, gıda paketi ve sıcak yemek dağıtımı yapıldı

    Savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olan, yaralanan, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak üzere 2006 yılından bu yana faaliyet gösteren Kardeş Eli Derneği’nin Genel Sekreteri Abdullah Zincirlioğlu, “Vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, geride kalanlara sabır diliyoruz. Depremzedelerin yaralarını sarmak ve bir parça da olsa hüzünlerini dindirebilmek için acilen organize olup yola çıktık. Malatya ve Elazığ’da acil yaşam malzemesi olarak battaniye, gıda paketi, sıcak yemek dağıtımı yaptık. Bölgedeki yardım çalışmalarımız sürüyor.” bilgisini verdi.

    Acil ihtiyaç yardımları için kardeş eli uzandı

    Bölgede acil ihtiyacın devam ettiğini belirten Zincirlioğlu, depremzedelerin yaralarını sarmak, bölgeye daha fazla battaniye ve gıda ulaştırabilmek için yardım çağrısında bulundu. Depremzedelere acil yardım yapmak ve acılarına ortak olmak için (0216) 224 2 224 nolu iletişim numaralarından destek olunabileceğini, ayrıca www. kardeseli. org. tr’den online bağış bölümü vasıtasıyla yardım yapabileceğini dile getirdi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.