DOLAR 32,3936
EURO 34,8059
ALTIN 2442,27
BIST 10082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Karne hediyesi niteliğinde seyahat rotaları

    Karne hediyesi niteliğinde seyahat rotaları
    19.06.2018
    A+
    A-

    Karne hediyesi dendiğinde aklımıza çoğu zaman somut şeyler geliyor. Ancak son zamanlarda seyahat olgusunun sadece tatil yapmaktan ibaret olmadığı düşüncesi, farkına varmadan hayatımıza girmiş durumda. Hal böyle olunca, insanlar hediye arayışına girdiklerinde daha soyut şeylere yöneliyor. Karşısındaki kişinin hayatına dokunmak, o kişiye hiç tatmadığı deneyimler sunmak ve unutamayacağı anlar yaşatmak, artık bir hediyeyi şekillendiren önemli unsurlar olmaya başladı. Aynı durum çocuklarımız için de geçerli. Artık çocuklara iki gün sonra yüzüne bakmayacağı nesneler armağan etmek yerine, onların farklı yönlerini ortaya koyacak, hayatları boyunca hiçbir zaman unutamayacakları anılar kazandırmak en değerli karne hediyesi niteliği taşıyor. Biz de Neredekal.com’un keşif rehberi editörleri olarak, tüm bunların ışığında, çocuğunuz için gerçek birer karne hediyesi olabilecek rota tavsiyelerini sizler için derledik :

    1 –Datça
    Eğer tercihinizi Datça’dan yana kullanacak olursanız şunu bilmelisiniz ki; burada çocuğunuza aşılamak istediğiniz şeye siz karar verebilirsiniz. Doğa bilinci, tarih bilinci, keşfetme tutkusu, sağlıklı yaşamak… Tüm bunların hepsine sahip bir rota olan Datça, tüm bu özellikleri ile çocuklu ailelerin en fazla tercih ettiği bölgeler arasında yer alıyor. Tekne turları gibi sakin aktivitelerle çocuğunuzun da eğlenebileceği Datça’da, Knidos Antik Kenti’ne ve Eski Datça’ya da uğrayacak olursanız hem yerel dokuyu hem de geçmişin önemini de vurgulayabilirsiniz çocuğunuza.

    2 –Çıralı
    Doğa yürüyüşü, bisiklet ve yine tekne turları gibi keyifli aktivitelerin yer aldığı Çıralı’da, çocuklar kendi sınırlarını keşfetme şansı bulabilirler. Elbette burada sınır sizsiniz. Tüm bu saydığımız aktivitelerin zorluk derecelerine siz karar vereceksiniz. Çıralı, özellikle doğa aktiviteleri açısından çocuklar için oldukça ideal bir yer.

    3 –Ölüdeniz
    Sayısız aktivite olanağına ev sahipliği yapan Ölüdeniz’de, çocuğunuza hem doğa bilinci aşılamış olacak hem de türlü aktivite seçeneği ile unutamayacakları bir tatile imza atmış olacaksınız. Jeep safariden çeşitli tekne turlarına ve yamaç paraşütüne kadar çok fazla seçenek bulunuyor Ölüdeniz’de. Üstelik çocuklar için bir başka eğlenceli alternatif de Ölüdeniz’deki sanat kampları olabilir.

    4 – Kuşadası
    5 – Belek
    6 – Kazdağları
    7 – Urla
    8 – Marmaris

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.