DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kartal’da IKEA’ya komşu Maya Holding’ten ‘Kule’li AVM

    Kartal’da IKEA’ya komşu Maya Holding’ten ‘Kule’li AVM
    25.04.2018
    A+
    A-

    Maya Holding, üçüncü AVM yatırımına İstanbul Kartal’da Anatolium Marmara ile imza atıyor. 180 milyon dolarlık karma projede Anadolu Yakası’nın sembolü olmaya aday bir kule de bulunuyor. Ikea ve Apple Store da projede yer alıyor

    Maya Holding, 180 milyon dolarlık yatırımla İstanbul Kartal’da inşa ettiği alışveriş merkezini 4 Mayıs’ta açıyor. 250 bin metrekarelik alana sahip olan ve kulesi bulunan Anatolium Marmara’da, 150 marka yer alacak. İstanbul’daki üçüncü Ikea mağazası ve Apple Store da AVM’de yer alacak. 60 bin metrekarelik kiralanabilir alanı olan AVM, yüzde 95 dolulukla açılacak. Maya Holding ve İkea Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, Bursa ve Ankara’da Anatolium isimli iki AVM’leri bulunduğunu belirterek, “Üçüncü AVM’yi Kartal’da açıyoruz. Bölge alışveriş merkezi için iyi bir lokasyon. AVM için 180 milyon dolarlık yatırım yaptık. Yatırımlarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

    Perakende büyüyor

    Geçen yıl perakende sektörünün yüzde 20-25 oranında büyüdüğünü dile getiren Özsüer, “Bu yıl da üç aylık rakamlar iyi geldi. Gayrimenkul sektörünün ise 2-3 yılda toparlayacağına inanıyoruz. Hala doğru yatırımcılar tarafından, doğru lokasyonda doğru projeyle hayata geçirilen alışveriş merkezi yatırımlarının önemli olduğunu düşünüyoruz. Alışveriş merkezleri arasında yatırımın geri dönüşü açısından beklentileri karşılayamayanların oranı yüzde 10’u geçmez. Eğer Maya Holding gibi 5.000 kişiye istihdam yaratan bir yapıysanız, sürekli yatırım yapmaya ve sürdürülebilir büyümeye mecbursunuz” diye konuştu.

    Maya Holding ve İkea Türkiye CEO’su Fuat Atalay ise, projede Yılsan ve Kapadokya A.Ş.’yle beraber 70 yllık deneyimlerini sektöre aktarmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, “Anatolium Marmara, Anadolu yakasının sembolü olabilecek bir kuleye de sahip. Karma yaşam projesi. Ancak kulenin yapımı sürüyor. Yılsonunda devreye alacağız. AVM’mizde 150 marka olacak. Bunlar arasında Koton, Vakko Butik, Desa, Kiğılı, Mavi, Samsung, Apple Store gibi markalar var” bilgisini verdi.

    Türkiye’den yönetici ihracı var

    Nuri Özsüer, İkea Türkiye’nin kurum bünyesinde yönetici yetiştirmede de öne çıktığına işaret ederek, “Ülkemizde çalışan expat yok. Ama biz grup bünyesine eleman ihraç ediyoruz. İspanya İkea’nın Genel Müdürü bir Türk. İngiltere, İsrail’de önemli pozisyonlarda çalışan Türkler var. En fazla yönetici ihraç eden ülke biziz. Bu anlamda grup bünyesinde ilk 4-5 ülke arasındayız” dedi. Özsüer, hem İstanbul Kartal’daki hem de Antalya’daki mağazayla yeni dönemde istihdamı da artıracaklarını ve 700 kişiyi daha işe alacaklarını belirtti.

    Ikea’dan rekor ürün alımı

    Projede İkea’nın Türkiye’deki 6’ıncı mağazasının da yer alacağını aktaran Atalay, “İkea mağazası 25 bin metrekarelik alanda yer alacak. Yeni nesil özellikleri var ve daha kompakt. İkea, 1 internet mağazası ve 6 fiziksel mağazayla Türkiye’de faaliyetini sürdürüyor.

    Ayrıca yedinci mağazamızın açılışını Antalya’da yapacağız” dedi. İkea merkezin Türkiye’den mal alımını da artırdığına da değinen Fuat Atalay, İkea’nın daha önce 600 milyon dolar olan alımının son üç yılda 800 milyon dolara çıktığını kaydetti. Maya Holding, 2005 yılında yaptığı anlaşmayla İkea’nın Türkiye’deki franchise kullanım hakkını almıştı. Nuri Özsüer, İkea’nın bu süreçte Türkiye’den yaptığı satın almanın tutarının 4.5 milyar dolara bulduğunu da aktardı.

    38 katlı, adalar manzaralı ofisler

    Anatolium Marmara Projesi bünyesinde 38 kattan oluşan, 2.500 çalışana hizmet vermeye hazırlanan Maya Anatolium Tower da yer alıyor. Kule yapısının büyük bir bölümü Adalar manzarasına sahip akıllı ofisler, esnek ve ergonomik çözümleriyle keyifli ve konforlu bir çalışma ortamı vaat ediyor. Kulede yeni nesil ofisler bulunuyor.

    Kaynak: Milliyet

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.