DOLAR 32,5983
EURO 34,7501
ALTIN 2497,652
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    “Kartepe Zirvesi” dünya markası olacak

    “Kartepe Zirvesi” dünya markası olacak
    29.10.2019
    A+
    A-

    Şehircilik ve Mutlu Şehir” temasıyla düzenlenen Kartepe Zirvesi 2019 sona erdi.

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin paydaşlığında

    “Şehircilik ve Mutlu Şehir” temasıyla düzenlenen Kartepe Zirvesi, 12 ülke ve Türkiye’den 180’i aşkın konuşmacı, yurtiçi ve yurtdışından 47 üniversiteden 98 akademisyen, iş ve siyaset dünyasından isimlerin katılımıyla gerçekleşti.

    Üç günün genel değerlendirmenin yapıldığı kapanış oturumunda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ‘’Tarihe not düşüyorum; Kartepe Zirvesi şehrimizin ve ülkemizin dünya çapında bir markası olacak. Hayatta, başarılı işleri, inanmış insanlar yapar. Buna inanın” diye konuştu.

    Zirvenin zirve noktasının gençlerle yaptığı forum olduğunu vurgulayan Büyükakın, “Gençlik forumunun ardından pek çok yeni kararlar aldık. Gençlik meclisi kurmaya karar verdik. Sürekliliği olan gençlik meclisi olacak bu. Gençlerle daha fazla konuşmalıyız. Onları daha çok dinlemeliyiz”dedi

    Mutlu Şehirler Vizyondur

    Büyükakın “Mutlu şehir dediğimizde aslında bir vizyon ortaya koyuyoruz. O vizyon aynı çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmak gibi bir vizyon olsun. Bence en önemli kazanım mutlu insanların yaşadığı mutlu şehirler yapmak. Burası bir başlangıç, insanımızın nasıl mutlu olabileceğinin hedefini koyacağız. Vizyon; ne kadar yaklaşsanız da bir sonraki aşamaya gidilecek hedeftir.’’

    Somut Projeleri Hayata Geçireceğiz

    Zirvenin ardından yol haritası çizeceklerini belirten Büyükakın “Sadece konuşmayacağız, konuştuklarımızı hayata geçireceğiz. Burada üç önerim var. İlki; zirveden mutlaka somut projeler üretmeliyiz. İkincisi zirve sonunda akıllı şehirler, kültür sanat, spor, sivil toplum, kadınlar ve gençlik, mimari ve estetik, kentsel yenilenme, sıfır atık, turizm gibi kadın, engelliler, yaşlılar, sosyal yardım, istihdam ve şehir ekonomisi, eğitim, marka alt çalışma grupları oluşturacağız. Üçüncü olarak ta sürdürülebilir kalkınma ve mutlu şehir izleme grubu kurmak.” dedi.

    Kapanış oturumuna Başkan Büyükakın’ın yanı sıra zirvenin paydaşlarını temsilen düzenleme kurulu üyeleri Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yılmaz Bingöl, İstanbul Üniversitesi’nden

    Prof. Dr. Veysel Bozkurt, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Dilek Demirbaş, Sakarya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Haluk Selvi, Kocaeli Üniversitesi’nden Prof. Dr. İbrahim Şirin katıldı.

    Üç gün süren, 15 panel-konferans, 13 akademik oturum, 2 forum ile şehir ekonomisi, iş ve istihdam konulu çalıştayın düzenlendiği zirve kapsamında; bilim insanları ve uzmanlar tarafından barınma, ulaşım, istihdam, çevre, eğitim, sosyal hizmetler, kültür-sanat, sağlık, spor, afet, güvenlik gibi şehir hayatında yaşam kalitesini ve mutluluğunu doğrudan belirleyen alanlar tüm boyutlarıyla ele alındı.

    Kartepe Zirvesi Hakkında: Dünyadan 12 farklı ülke ve Türkiye’den 20 şehirden 180’i aşkın konuşmacı. Türkiye ve yurtdışından 47 farklı üniversiteden 67 profesör, 17 Doçent, 14 Dr. öğretim üyesi olmak üzere 98 akademisyen; BM, UNICEF, UNESCO, UNDP, TASCA gibi uluslararası kurumların yanı sıra 12 farklı STK’dan katılımcı Zirve’de buluşuyor. Kartepe Zirvesi 2019 kapsamında; 1 Açılış Özel Oturumu, 4 Özel Oturum, 14 Panel-Konferans, 13 Akademik Oturum, 4 Vaka Kritik, 2 Forum, 1 Çalıştay gerçekleştiriliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.