DOLAR 32,378
EURO 34,7771
ALTIN 2394,975
BIST 10208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kartepe’nin 50 yıllık hayali için ihale başlıyor

    05.08.2017
    A+
    A-

    Kocaeli Kartepe’de Samanlı Dağları’nın zirvesine ulaşılması için teleferik projesi için ağustosta ihaleye çıkıyor.

    Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde ’50 yıllık hayal’ olarak nitelendirilen ve İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü’nü aynı anda izleyerek Samanlı Dağları’nın zirvesine ulaşılması için teleferik projesi için ağustosta ihaleye çıkıyor.

    Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde “50 yıllık hayal” olarak nitelendirilen ve çok sayıda ağaç türüne sahip ormanların üzerinden İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü’nü aynı anda izleyerek Samanlı Dağları’nın zirvesine ulaşılmasını sağlayacak teleferik projesi için ağustosta ihale yapılacak.

    İstanbul’a yakın olması dolayısıyla ilgi çeken doğasıyla ünlü Kartepe ilçesinde faaliyete geçirilecek proje sayesinde, Sapanca’da su kayağı yapan bir turist, yarım saatlik teleferik yolculuğunun ardından Kartepe Kayak Tesisleri’nde kar kayağı yapabilecek.

    Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, yaptığı açıklamada, Kartepe’nin 50 yıllık hayali olan teleferik projesinin faaliyete geçirildiğini belirtti.

    “Teleferik projesi Kartepe ilçemizin var olan vizyonunu daha ileri götürecektir. Bu yatırım, ilçemizde turizmin gelişmesinde büyük katkı sağlayacak. Yaz ve kış aylarındaki turizm, ilçemizde daha canlı bir yaşamı beraberinde getirecek. Göreve gelir gelmez Teleferik Projesi için büyük çaba sarf ettik. Bu çabalarımızın sonucunda ağustosta ihaleye çıkıyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan gereken izinler alındı. Teleferik Projesi Kartepe’ye ayrı bir değer katacak.”

    Projenin yer tespitinde Hikmetiye-Derbent / Kuzu Yayla Mesire Alanı hattına karar verildiğini ve en uygun teleferik sisteminin seçildiğini aktaran Üzülmez, “Teleferik Projesi, Hikmetiye-Derbent’ten Kuzu Yayla Mesire Alanı’na kadar 4 bin 960 metre uzunluğunda, çift yönlü üç halatlı, 90 kişilikli kabinlerden oluşacak. Teleferik Projesi’nin yer alacağı bölgede turistik tesisler de kurulacak. Projenin işletme hakları 29 yıllığına ihaleye verilecek.” ifadesini kullandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.