DOLAR 32,5014
EURO 34,8173
ALTIN 2487,903
BIST 9560,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kastamonu Entegre sektörün ilk COVID-19 Güvenli Üretim Belgesini aldı

    Kastamonu Entegre sektörün ilk COVID-19 Güvenli Üretim Belgesini aldı
    23.09.2020
    A+
    A-

    Ağaç bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre, yarım asırdır sürdürdüğü üretim faaliyetine pandemi döneminde de ara vermeden devam ediyor. Çalışanların sağlığını güvence altına almak adına gerekli kuralları titizlikle uygulayan Kastamonu Entegre, Adana ve Gebze tesisleriyle sektörde “TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi” almaya hak kazanan ilk şirket oldu.

    Dünyanın altı ülkesindeki üretim tesisleriyle Türkiye’nin köklü sanayi kuruluşları arasında yer alan Kastamonu Entegre, COVID-19 salgınıyla birlikte sanayicilerin öncelikli gündemi haline gelen hijyenik üretim kriterlerini, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) onaylı “COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi” ile tescilledi. Adana MDF tesisinin ardından, Gebze MDF ve Yonga Levha tesisleri de “COVID-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı” şartlarını ilk denetimde yerine getirerek “COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi” almaya hak kazandı.

    Yıldız: “İnsan sağlığı ve esenliği üretimde önceliğimiz olmayı sürdürecek”

    Kalite, İnsan Kaynakları ve İSG departmanlarının koordineli çalışması ile elde edilen bu belgenin, şirketin yarım asırlık kurumsal kültürünün bir yansıması olduğunu dile getiren Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, “Kurulduğumuz günden bugüne odağımıza hep insanı aldık. COVID-19 salgını nedeniyle yaşanan zorluklara rağmen, ülkemizin refahı için üretmeye devam ederken, çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği birincil önceliğimiz olmayı sürdürüyor.” dedi. Üretim ve ihracat alanlarında sektör lideri konumundaki Kastamonu Entegre’nin, yüksek hijyen standartlarına sahip tesisleriyle de sektöre öncülük ettiğini dile getiren Yıldız şunları söyledi: “Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Adana MDF tesisimiz ve Türkiye’nin ilk kontinü MDF tesisi unvanına sahip Gebze fabrikamız ile TSE onaylı COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni alarak, sektörde yeni bir ilke imza attık. Programın başarıyla tamamlanmasında emek veren tüm çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.”

    Ar-Ge çalışmalarını hijyenik ürünlere yoğunlaştırdı

    Tesislerinde güvenli üretimi tescilleyen Kastamonu Entegre, aynı zamanda toplum sağlığını da güvence altına almak amacıyla hijyenik ürün çalışmalarına hız verdi. Hijyen+ teknolojisini laminat parkelerin ardından panel ürünlerine taşıyan şirket, Teknopark İstanbul’daki Ar-Ge çalışmalarının ardından piyasaya sunduğu Hijyen+ özellikli panellerle, 24 saat içerisinde yüzeyde oluşması beklenen mikrop ve bakterilerin %99.9’undan fazlasını kalıcı olarak azaltmayı başardı. Bağımsız test kuruluşu Saniter Laboratuvarı tarafından etkisi onaylanan ürün, yüksek hijyen gerektiren riskli alanlar ve insan trafiğinin yoğun olduğu kapalı mekânlarda da güvenle kullanılabiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.