DOLAR 32,5211
EURO 34,7639
ALTIN 2489,849
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kastamonu Entegre’nin Japon Oshima Tersanesi’ne inşa ettirdiği gemiyi teslim aldı

    Kastamonu Entegre’nin Japon Oshima Tersanesi’ne inşa ettirdiği gemiyi teslim aldı
    31.07.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin ağaç bazlı panel sektörünün global oyuncusu Kastamonu Entegre, Oshima Tersanesi ile yaptığı anlaşma neticesinde inşa edilen, yaklaşık 46 bin ton ağaç yongası taşıma kapasitesine sahip gemiyi imza töreniyle teslim aldı. Kastamonu Entegre MV MAPLE adını taşıyan bu gemi ile, Jacksonville/Florida limanından Türkiye’deki fabrikalarına hammadde taşıyacak.

    Ağaçtan üretilen panel sektörünün dünya çapındaki aktörlerinden Kastamonu Entegre, dünyanın en önemli tersanelerinden Japon Oshima Tersanesi ile yaptığı MV MAPLE gemisini suya indirdi. MV MAPLE, kendi klasmanındaki diğer gemilerden daha büyük hacme sahip olan “Woodchip Carrier” gemi sınıfında bulunmasıyla ve Kastamonu Entegrenin hammadde tedariğini güvenceye alması açısından dikkat çekiyor.

    MV MAPLE, 52.800 DWT’lik kapasiteli ve 210 metre boyuyla öne çıkıyor

    Ürünlerinde kimyasal madde oranının sağlığı tehdit etmeyecek düzeyde olduğunu gösteren “Blue Angel (Mavi Melek)” sertifikasına sahip olan Kastamonu Entegre, 52.800 DWT’lik kapasitesiyle ve 210 metre boyutlarıyla öne çıkan MV MAPLE adlı yeni gemisini, Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız ve Oshima Tersanesinin üst düzey yetkililerinin katıldığı törenle 28 Temmuz Cumartesi günü teslim aldı. Teslim törenin konuşan Haluk Yıldız, Kastamonu Entegre, Sumitomo Corporation ve Oshima Tersanesi arasındaki işbirliğinin iki ülke arasındaki köklü geçmişin derinleşmesine de büyük katkı sağlayacağını ve bundan da son derece mutlu olduklarını ifade etti. Odun yongasına duyulan sürekli ihtiyaç, navlun piyasalarının kötü olması ve yakıt tasarrufu gibi konulara bir çözüm olması için yaptırılan geminin inşası ile ilgili Yıldız, “Mevcut geminin yerine ikame edilecek yeni gemi inşa ettirmenin en doğru çözüm olacağına karar verdik. Böylece dünyanın en önemli tersanelerinden Japon Oshima Tersanesi ile anlaştık. MV MAPLE gemisi, ağırlıklı olarak Jacksonville/Florida limanından Kastamonu Entegre’nin Türkiye’deki fabrikalarına hammadde taşıyacak” ifadelerini kullandı.

    Global çapta ağaç bazlı panel sektöründe faaliyet gösteren Kastamonu Entegre, “Woodchip Carrier” olarak tanımlanan gemi sınıfında bulunan MV MAPLE ile hammadde tedariğinde karşılaştığı taşıma bedelleri problemini aşmayı planlıyor. Kastamonu Entegre dünyada az sayıda armatörün tekelinde bulunan “Woodchip Carrier” tipi gemilerden birine sahip olmasıyla ağırlıklı olarak Jacksonville/Florida limanından yaptığı hammadde ithalatını da güvence altına almış oldu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.