DOLAR 32,3279
EURO 35,0538
ALTIN 2296,723
BIST 9049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Katar en güvenli destinasyon seçildi

    Katar en güvenli destinasyon seçildi
    02.09.2020
    A+
    A-

    Katar, uluslararası turistlere kapılarını açmaya hazırlandığı önümüzdeki günlerde, turizm sektörünün en önemli veri sağlayıcı kuruluşlarından Olery tarafından bir kez daha en güvenli destinasyonlardan biri seçildi.

    Katar, sınırlarını uluslararası ziyaretçilere yeniden açmaya hazırlanırken, turizm sektörünün en önemli veri sağlayıcı ve değerlendirme kuruluşlarından Olery’nin Guest Experience (Misafir Deneyimi) 2020 sıralamasında, Numbeo Güvenlik Endeksi’ne göre üst üste ikinci kez birinci sırada yer alarak dünyanın en güvenli ülkesi konumuna ulaştı.

    Dünya turizminde 133 ülkedeki güvenliği ve güvenilirliği izleyen Numbeo Endeksi, ülkelerin konaklama ve turist deneyimini pek çok kriterle değerlendiriyor. Numbeo Endeksi, iş gezileri ve turistik amaçlı seyahatler için en çok tercih edilen destinasyonlardan biri olarak ün kazanan Katar’ın ödüllü misafirperverliğini ve hizmetlerdeki mükemmelliğini bir kez daha tescilledi.

    Katar’ın, 2015 yılından bu yana düzenli olarak yer aldığı Numbeo Güvenlik Endeksi’nde Orta Doğu’daki en güvenli destinasyon olarak gösteriyor. Bu yıl yeni yayınlanan sıralama ile Katar 2017’den beri dünya çapında üçüncü kez en güvenli destinasyon seçildi.

    Katar Ulusal Turizm Konseyi (QNTC) Genel Sekreteri ve Qatar Airways Grup CEO’su Ekber El Bekir, QNTC’nin uluslararası ziyaretçilere sunulan hizmetleri sürekli olarak iyileştirmek ve geliştirmek için iş birliği yaptıkları ortaklarının katkısına değinerek şunları söyledi: “Katar’ın Dünyanın En Güvenli ülkesi olarak seçilmesi, bizi dünyanın en misafirperver ülkesi yapmaya katkıda bulunan kurumların ortak başarısı. Yaklaşan FIFA 2022 Dünya Kupası süresince de Katar’a önemli bir ziyaretçi akını olacağını öngörüyoruz. Misafirlerimizin sporun ve ülkemizin benzersiz otantik deneyiminin tadını çıkaracağına eminiz.”

    Forbes’in 2019’da ziyaret edilebilecek en iyi 15 yerinden biri olan Katar, Olery tarafından hazırlanan “Orta Doğu’da Misafir Deneyimi” raporunda da en üst sırada yer aldı. Katar, özellikle cruise turizmi, ara durak ve hedef destinasyon kategorilerinde giderek büyürken, 2017’den beri 14 milyon ziyaretçiyi ağırladı.

    Dünyanın en büyük şehirlerinden ortalama yedi saatlik uçuş mesafesinde olan Katar’a, altı kıtada 150’den fazla ana noktayı Doha’ya bağlayan ulusal havayolu Qatar Airways ile dünyanın her yerinden kolayca erişilebiliyor. Katar, 80’den fazla ülke vatandaşına vizesiz giriş imkânı da sunuyor.

    Katar’da, ödüllü havayolu Qatar Airways’den, en son güvenlik tarama teknolojisine ve güvenlik kontrol noktalarında gelişmiş temassız teknolojiye sahip olan Hamad Uluslararası Havalimanı’na kadar her ziyaretçi temas noktasında güvenlik en önemli öncelik olarak dikkat çekiyor.

    Dünya standartlarında sanat galerileri ve ikonik müzelere, UNESCO dünya mirası alanlarına ve doğa harikalarına ev sahipliği yapan Katar; çöl, plajlar ve deniz boyunca çeşitli manzaraları ve modern başkenti Doha ile benzersiz ve otantik deneyimler sunuyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.