DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Katar’da lezzet deneyimi

    Katar’da lezzet deneyimi
    01.12.2021
    A+
    A-
    • Katar, dünyanın en tanınmış restoranlarından Türk markalarına kadar sayısız uluslararası mutfağa ev sahipliği yapıyor
    • Fine dining restoranlardan ailece yemek yenebilecek yerlere, farklı konseptlerdeki kafelerden sokak yemeklerine kadar Katar’ın yeme-içme kültüründe her lezzete yer var.

    DOHA, Katar, 30 Kasım 2021: Katar Uluslararası Yemek Festivali (QIFF)’nin 26 Kasım’da başlamasıyla birlikte Katar’ın hızle gelişen yemek kültürünü keşfetmenin tam zamanı. Katar’da, Michelin yıldızlı restoranlardan lezzetli sokak yemeklerine kadar ülkeyi ziyaret eden herkese uygun seçenekler var.

    Katar Turizm (Qatar Tourism), ülkenin en gözde restoranlarından oluşan kısa bir seçkiyle herkesi ülkedeki lezzetleri deneyimlemey davet ediyor:

    Popüler Restoranlar

    Nobu Doha: Four Seasons Hotel Doha’da yer alan ve körfezin panoramik manzarasına sahip Nobu Doha, dünyanın en büyük Nobu restoranı. Bizzat Şef Nobu’nun kendisinden eğitim alan Şef Andrew Bozoki tarafından işletilen restoran, Doha’daki en iyi taze balık ve deniz ürünlerini sunuyor.

    Morimoto Doha: Morimoto Doha, ziyaretçilerin en iyi suşi, Japon Wagyu bifteği ve özel omakase’nin tadını çıkarabilecekleri, ünlü Şef Masaharu Morimoto’nun Orta Doğu’daki ilk restoranı. Antik Japonya’dan ilham alan Morimoto, Japon ressam Hiroshi Senju’nun enerjik ve zarif sanat eserleriyle bezeli. Ziyaretçiler, 16 kişilik suşi barda veya pembe altın işlemeli sütunlarla çevrili ana yemek alanında lüks bir yemek deneyimi yaşayabilir.

    Parisa: Souq Waqif’te bulunan Parisa, otantik İran lezzetleriyle birlikte tüm duyular için de bir ziyafet sunuyor. Büyüleyici iç mekanlar, İran’dan özel olarak seçilmiş karmaşık mozaikler, süslü avizeler ve aynalar ile elle boyanmış İran sanat eserlerine sahip olan Parisa, vejeteryan menüsü ile de dikkat çekiyor. Ayrıca deniz ürünleri ve karışık seçmece tabaklar da klasik et yemekleri menüsünün yanında yer alıyor. Enfes yemeklerle birlikte nane limonatası, İran usulü serinletici içecekler ve nar portakalı gibi geniş bir alkolsüz içecek ve kokteyl seçenekleri de Parisa’nın menüsünde.

    Türkiye’den Lezzetler

    Katar’da pek çok Türk restoran ve yeme – içme markası da bulunuyor.

    Sazeli Qatar at Mall of Qatar, DohaDünyaca ünlü Şazeli, lüks yemek tutkusu olan misafirleriyle Mall of Qatar’da buluşuyor. Birinci sınıf otantik bir Türk mutfağı deneyimi sunan Şazeli, şu anda Doha’nın en gözde mekanlarından biri. Konuklarına adeta büyülü bir deneyim yaşatan Şazeli, sıra dışı lezzetleri şık ve gösterişli sunumlarla bir araya getiriyor. Steakhouse restoran bölümü, geleneksel butik Türk ürünleri için gurme bölümü ve tesis içi ve paket servis seçimi için canlı menü olarak hizmet veren Meze Büfesi ile birlikte geleneksel Türk pidelerinin her aşamasını canlı olarak izleme olanağı sunan fırın köşesi ve portatif yemek arabalarıyla özel sunumlar da restorandaki deneyimin bir parçası.

    Sukar Pasha Ottoman Lounge at KataraKatar’da benzersiz bir atmosfere sahip olan Sukar Pasha Lounge, görkemli Osmanlı döneminin görkemli ve asırlık geleneklerinin zenginliğini yeniden yaşatıyor. Loş aydınlatmada keyifli bir zaman geçirmek için adeta içine gömülerek oturulan yastık ve minderlerin konforuyla nefis Türk yemeklerinin tadı birleştiğinde mekandaki en üst düzey deneyim bir anda vücut buluyor.

    Sukar Pasha Ottoman Lounge, ünlü mimar Zeynep Fadıllıoğlu tarafından tasarlanmış. Doğal ışıkla dolu sıcak bir atmosferle konukları karşılayan Sukar Pasha’nın iç mekanlarında geleneksel Türk etkileri özellikle göze çarpıyor. Yemekler geleneksel Osmanlı mutfağına bir saygı duruşu niteliğinde: ilk olarak 16. yüzyılda Osmanlı saray mutfaklarında hayata geçirilen tarifleri deneyimli şeflerden oluşan bir ekip tarafından ustalıkla günümüze yansıtılıyor. Yemeklerde özellikle baharatların zarafetle kullanıldığı etler ve mevsim sebzelerinin uyumu dikkat çekiyor.

    HuqqA at Katara Cultural VillageSon zamanların en popüler konsept restoranlarından biri olan mekân, özel lezzetler ve şık bir ambiyans arayanlar için hem kolayca erişilebilir hem de aile dostu bir atmosfer sunuyor.

    Restoran, konuklarını Anadolu’nun binlerce yıllık izlerini taşıyan gastronomik bir yolculuğa çıkarıyor.

    Birinci sınıf kesimler ve en iyi biftekler konusunda uzmanlaşmış, popüler dünya mutfaklarından eşsiz lezzetlere ev sahipliği yapan Huqqa, en iyi Türk ürünlerini kullanarak dünyanın farklı köşelerinden lezzetleri de bir araya getirerek iz bırakan bir deneyim sunuyor.

    Modern sunum stilleri, çok çeşitli özel yemekler ve et adına en iyi seçimleriyle Huqqa, Katara’nın sunduğu en iyi ambiyans ve stratejik konumda gerçek bir restoran destinasyonu olarak kabul ediliyor.

    Özel yemekler arasında Kömürde Izgara Kemikli Kaburga, Yaprak Fileminyon, yavaş pişirilmiş Kuzu Kol Sac Kavurma, Bursa İskender Kebabı, Tomahawk Bifteği ve İstanbul’dan gelen lezzetlerle odun ateşinde fırın pide çeşitleri yer alıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.