DOLAR 32,3149
EURO 35,1092
ALTIN 2294,008
BIST 9049,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kaya Çiftliği Edirne’de kadın istihdamına katkı sağlıyor

    Kaya Çiftliği Edirne’de kadın istihdamına katkı sağlıyor
    30.10.2018
    A+
    A-

    Kadın istihdamının ekonomide büyük önem taşıdığını belirten Kaya Çiftliği Marka Direktörü ve Yöneticisi Burak Gökay KAYA, 2019 yılı sonuna kadar hem mavi hem beyaz yakalı kadın çalışanlarının sayısını artırmayı hedeflediklerini belirtiyor.

    Beyaz peynir, taze kaşar peyniri, tereyağı, yoğurt ve farklı peynir çeşitleri üreten Kaya Çiftliği’nin İpsala’daki fabrikasında çalışanların yüzde 45’i kadınlardan oluşuyor. Türkiye’nin 22 ilindeki 100’e yakın mağazasında ürünlerini tüketiciler ile buluşturan Kaya Çiftliği, Edirne-İpsala’daki 12 bin metrekare kapalı alana sahip, 200 ton süt işleme kapasiteli fabrikasında en çok kadın istihdamına önem veriyor.

    Hedef daha fazla Edirneli kadına iş imkânı sağlamak

    2019 yılı sonuna kadar 120 kişiyi daha istihdam etmeyi planlayan Kaya Çiftliği Marka Direktörü ve Yöneticisi Burak Gökay KAYA, bölgede kadın istihdamının büyümesine katkıda bulunmalarından duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getiriyor: “İşgücü piyasası bir bölgenin gelişmişlik düzeyini etkileyen önemli faktörlerden biridir. Biz Trakya bölgesinde üretim yaparak kadın istihdamına katkı sağlamaktan ötürü mutlu ve gururluyuz. Fabrikamızda idare, kalite, muhasebe ve paketleme bölümünde çalışan kadınların sayısı gün geçtikçe artıyor. Şu anda 90 çalışanımızın 40’ı kadınlardan oluşuyor. Beyaz yakalı kadın çalışan sayımız ise 15.”

    Kendine güvenen, ekonomiye katkıda bulanan kadınların sayısını artırmak için şirketlerin kadın istihdamına ağırlık vermelerinin önemini vurgulayan Burak Gökay KAYA, kreş yardımı, esnek çalışma modelleri gibi politikaları uyguladıklarını belirterek “Yaş sınırlaması yapmadan hem genç nüfusun istihdamını hem de çalışan anneleri işte kalmaya teşvik etmeyi istiyoruz” diyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.