DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kılıçoğlu’ndan mikrokil teknolojisi ile uzun ömürlü ve kusursuz kiremit üretimi

    Kılıçoğlu’ndan mikrokil teknolojisi ile uzun ömürlü ve kusursuz kiremit üretimi
    10.05.2017
    A+
    A-

    Bu yıl 90. kuruluş yılını kutlayan Kılıçoğlu, laboratuarlarında yaptığı AR-GE çalışmaları ile Mikrokil Kiremit üretiyor.

    Mikrokil kiremit, dayanıklı ve pürüzsüz yüzeye sahip olma özellikleri ile bilinen bir çatı ürünü. Kullanılacağı uzun yıllar boyunca çatıda oluşacak kar yükü ve insan yükü gibi etkenlere karşı daha dayanıklı. Bu teknoloji ile öğütülen kil ham maddesi daha yoğun bir hale alır ve TSE standardı ile karşılaştırıldığında kiremidin mukavemeti 3 misli artar.

    TS EN-1304 Kiremit Standardı’nda belirtilen TS EN-538 eğilme mukavemeti testine göre bir kiremidin 120 kgf dayanıklılığa sahip olması gerekir. Bu dayanıklılık, çatıdaki yüklere karşı gereklidir, ama çoğu zaman yeterli değildir.

    Kılıçoğlu Kiremitleri, kiremit tipine göre 350 kgf’un üzerine çıkabilen eğilme mukavemetleri ile EN-1304 Avrupa kiremit standardına göre ortalama 2.5 kat daha yüksek mukavemete sahiptir.

    PÜRÜZSÜZ YÜZEY İLE DAHA ESTETİK GÖRÜNÜM
    Dünya’da sayılı tesiste ve Türkiye’de sadece Kılıçoğlu Kiremit üretim tesislerinde bulunan bu teknoloji ile kiremit yüzey pürüzsüzlüğüne sahip oluyor. Mikrokil Teknolojisi ile üretilen kiremit pürüzsüz yüzeyi sayesinde kir, toz gibi dış etkenleri de yüzeyinde tutmayarak bu tür etkenlere karşı da dayanıklılığını kanıtlıyor.

    MİKROKİL KİREMİT SU SIZDIRMAZ
    Mikrokil teknolojisi ile daha yoğun kıvama gelen hammadde sayesinde, Kılıçoğlu kiremitleri standartların çok üzerinde su geçirmezlik özelliğini de barındırır.
    Mükemmel kiremit, çatıdaki suyu alt katmanlara iletmemelidir. TS EN 1304 Kiremit standardında belirtilen sızdırmazlık testine göre bir kiremit, 20 saat ve üstünde su sızdırmazlığa sahipse sınıf 1 diye adlandırılan kiremittir. Kılıçoğlu Kremitleri ise, sınıf 1 diye adlandırılan kiremitlerinin 10 kat üstünde su geçirmezlik özelliğine sahiptir.

    EN SERT İKLİM KOŞULLARINA DAYANIKLI
    Kiremitlerin kullanım süresi boyunca yüzeyinde kabuklanma sorununu da çözen bu teknoloji, kiremitlerin dona karşı dayanıklılığını da artırarak ömrünü uzatır. Çatılar yaşadığımız binalarının en sert iklim koşullarına maruz kalan kısımlarıdır. Bunun için kiremitlerin en sert iklim koşullarına dayanıklı olması gereklidir.
    Mikrokil Teknolojisi ile üretilen kiremitlerde kireç patlaması yaşanmaz. Kiremidin yüzeyinde beyaz kireç partikülleri görünmez.
    İnovatif çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kılıçoğlu yeniliklerinin yanı sıra sunduğu bir çok hizmetle de sektörde farkındalığını ortaya koymaktadır.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.