DOLAR 32,553
EURO 34,8772
ALTIN 2430,398
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kilim Mobilya yurtdışındaki en büyük pazarı ABD’de Amazon ile anlaştı

    Kilim Mobilya yurtdışındaki en büyük pazarı ABD’de Amazon ile anlaştı
    01.03.2021
    A+
    A-

    Dört üretim tesisinin yanı sıra yurt içinde 176, yurt dışında ise 31 mağazası bulunan, ayrıca 44 ülkeye ihracat yapan Türkiye’nin önemli mobilya markası Kilim, dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden Amazon’da da ürünleriyle yer almaya başladı. Kilim Mobilya Genel Müdürü Cihat Şahin, toplam satışları içinde ihracat oranını yüzde 45 olarak açıklarken, en büyük pazarlarının yüzde 28 ile ABD’de olduğunu ifade etti. Şahin, Amazon’a girme gerekçelerini şöyle anlattı: “40 milyon dolarlık mobilya ithalatıyla öne çıkan ABD pazarında tam bir hâkimiyet kurabilmek için mutlaka ve kesinlikle Amazon’da da olmanız gerekiyor. Bundan ötürü ABD’deki gücümüzü Amazon’a da taşıdık.”

     

    Geliştirdiği ev mobilyaları ile kendini Türkiye’nin en önemli ve ihracatı en yüksek markaları arasında konumlandıran Kilim, pandemi ile birlikte öne çıkan mobilyada e-ticaret trendin de güçlü yer almak için harekete geçti. Kilimmobilya.com altyapısını yenileyen ve pandemi öncesine göre site üzerinden satışlarını yüzde 10 oranında arttıran marka, yurt dışındaki en önemli pazarı olan Amerika’da da Amazon ile anlaştı.

    ABD’de partnerleri aracılığı ile mobilya centerlarda ürünlerinin tanıtım ve satışını gerçekleştiren Kilim Mobilya, Amazon’da da ürünlerini satışa çıkardı.

    Anlaşma kapsamında oturma odasından salon takımına, yatak odasından yemek takımına, oturma grubundan panellere, ev tekstilinden aksesuarlara kadar çok geniş bir yelpazedeki ürünlerini Amazon üzerinden ABD’li tüketicilerle buluşturacak olan Kilim, bu iş birliğiyle ABD pazarındaki ciro oranını yüzde 20 artırmayı hedefliyor.

     

    “Hedefimiz ABD pazarında derinleşmek”

    Sağlıklı, güvenilir ve estetik yönü güçlü mobilya anlaşışı ile Kayseri’den Türkiye ve dünyaya üretim yaptıklarını söyleyen Kilim Mobilya Genel Müdürü Cihat Şahin, “Bugün bir evin bütün ihtiyaçları düşünülerek tasarlanan mobilyalarımız yurt içinde 176 mağazada satışa sunuyoruz. Yanı sıra yurt dışında 31 mağazamız bulunuyor ve ayrıca 44 ülkeye de ihracat yapıyoruz. Bu ülkelerde de oradaki paydaşlarımız vasıtasıyla evleri süslüyoruz. ABD’ye en çok oturma grubu ve kanepe satışı yapıyoruz. 40 milyar dolarlık mobilya ithalatıyla herkesin dikkatini çeken pazarda büyümek ve tam bir hakimiyet için e-ticaret teknolojisini son derece etkin kullanmak gerekiyor. Ülkenin tamanına hitap etmek ve pazarda Türk algısı ile hakimiyeti oluşturmak için Amazon’da mutlaka olmamız gerekiyordu. Orada da mağazamızı açtık ve altı aydır faaliyetlerimizi yürütüyoruz” dedi.

    E-ticaret kapsamında yaptıkları çalışmalara yoğunlaşacaklarının sinyallerini de veren Şahin, ABD’de Amazon.com’da satışına başlamanın markanın tanıtımına ciddi katkı sağladığını da kaydetti. Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü; “Kilim olarak ürettiğimiz mobilyanın yüzde 45’ini ihraç ediyoruz ve ABD’nin bu ihraçtan aldığı oran ise yüzde 28. Yani ABD pazarı bizim için çok önemli. Bu pazarda satış hacmimizi artırmak istiyoruz. Türk mobilyasının ABD’de daha çok konuşulması için Amazon’da olmak gerek. Eğer Amazon’da olmazsanız ABD pazarına yüzde 100 hakim olamazsınız.

     

    Türkiye’de de e-ticaret tarafına ağırlık verdiklerini söyleyen Şahin, 2019 yılına göre 2020’de online satışlarda yüzde 10’luk bir artış yakaladıklarını belirterek, buradaki yatırımların devam edeceğini bildirdi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.