DOLAR 32,3835
EURO 34,7317
ALTIN 2398,924
BIST 10176,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kış aylarında sağlığınız için kahvaltıyı atlamayın

    Kış aylarında sağlığınız için kahvaltıyı atlamayın
    30.11.2019
    A+
    A-

    Kış aylarında güne kahvaltıyla başlamak hem sağlık hem de günü verimli geçirmek için uzmanlar tarafından da sık sık öneriliyor. Kahvaltıya vakit ayıramayanlar için 3’ü 1 arada konseptiyle kolaylık sunan Muratbey Sürmeli; sürülebilen, dilimlenebilen ve küp küp doğranabilen formuyla pratik ve sağlıklı bir kahvaltı seçeneği olarak öne çıkıyor.  Az tuzlu ve zengin besin içeriğine sahip olan Muratbey Sürmeli, sadece 100 gramı ile günlük kalsiyum ihtiyacının da yüzde 61’ini karşılıyor.

    Günün hemen her saati yenebilen sağlıklı atıştırmalıkların başında gelen yenilikçi peynirler, özellikle kahvaltıların vazgeçilmez öğesi. Yoğun tempo ve koşuşturmaca içerisinde kahvaltıya zaman bulamayanlar için pratik bir seçenek sunan Muratbey Sürmeli, kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olduğunu hem farklı formu hem lezzeti hem de sağlıklı içeriği ile bir kez daha kanıtlıyor.

    Pratik kahvaltıların vazgeçilmezi

    Sürülebilen, dilimlenebilen ve küp küp doğranarak istediğiniz formda tüm öğünlerinize keyif katan Muratbey Sürmeli, az tuzlu olma özelliği ile de formuna ve sağlığına dikkat edenler için ideal bir alternatif oluyor. İçerdiği yüksek besin değerleri sayesinde Sürmeli’nin 100 gramı, günlük kalsiyum ihtiyacının yüzde 61’ini, fosfor ihtiyacının ise yüzde 95’ini karşılamaya yetiyor. Ayrıca yüksek protein oranı sayesinde günlük protein ihtiyacının da yüzde 22’sini yine sadece 100 gramı ile karşılıyor. Yumuşak yapısı ve düşük tuz oranı ile çocukların da rahatlıkla yiyebileceği Muratbey Sürmeli, hızlı ve pratik kahvaltıların da kurtarıcısı oluyor.

     

    Muratbey Sürmeli Kanepe

     

    Malzemeler:

    150 gr. Muratbey Sürmeli Peynir

    Yarım fincan süt

    2 adet yeşil biber

    3 yemek kaşığı mayonez veya süzme yoğurt

    1 adet yumurta

    Salatalık turşusu

    Pul biber

     

    Hazırlanışı: 150 gr. Muratbey Sürmeli Peynir’i çatal yardımıyla ezin. Ayrı bir taraftan 1 adet yumurtayı katı kıvamda olacak şekilde haşlayın. Mayonez veya süzme yoğurt, çok ince kıyılmış salatalık turşusu ve haşlanmış yumurtayı çatalla ezilen Muratbey Sürmeli Peynir’e ekleyin. Bütün karışımı homojen bir kıvam alana kadar çatal yardımıyla ve içine süt yedirerek karıştırın. Ayrı bir taraftan ince ince doğranmış kepek ekmeklerini fırında, çıtır bir kıvam alana kadar kızartın. Hazırladığınız Muratbey Sürmeli Peynirli karışımı ekmeklerin üstüne sürün. Son olarak ince ince kıyılmış yeşil biberleri kürdan yardımıyla saplayın ve üzerine pul biber gezdirin. Afiyet olsun.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.