DOLAR 32,3778
EURO 34,7616
ALTIN 2412,564
BIST 10100,7
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kış gezginleri için cilt bakım önerileri

    14.11.2018
    A+
    A-

    Havalar bir sıcak, bir soğuk, kış yolda…. Soğuk hava dalgasının yaklaşmasıyla pek çoğumuz kış kaçamaklarını planlamaya başladık bile. Ceketler, kazaklar ve eldivenler ortaya çıktı, peki ya cildimizi soğuktan korumak için nelere ihtiyacımız var? İsveçli güzellik teknolojisi markası FOREO, cildinizi kışa hazırlamaya ve gittiğiniz her yerde soğuk havaların zararlı etkilerinden korumanıza yardımcı olacak bir liste hazırladı! İşte cildinizin formunu koruyarak, kış aylarında tatilin tadını çıkarabileceğiniz ipuçları…

    ÖLÜ DERİLERDEN ARININ

    Yaz boyu güneş ışınlarına maruz kalan cildinizde ölü deriler birikir. Yüzünüzde biriken ölü derileri düzenli olarak temizlemek, cildinizi dondurucu havalara hazırlamaya ve nemlendiricinizin daha etkili olmasına yardımcı olur. Sert iklimlerle karşılamadan önce cildinizi peeling ve kese yardımıyla arındırarak, kışa uygun nemlendiricinizin maksimum oranda emilmesini sağlayabilir ve soğuğun sebep olduğu kurumayı önleyebilirsiniz. Son olarak cildinizin pul pul dökülmemesi için aşırı uygulamalardan kaçının.

    SICAK SUDAN KAÇININ

    Sıcak su, soğuk bir günde kendinizi daha sıcak ve rahat hissetmenizi sağlasa da, cildinizin doğal yağlarının kaybolmasına ve cildinizin hızla kurumasına sebep olur. Yüzünüzü sıcak yerine ılık su ile yıkamak bu durumu ortadan kaldıracaktır.

    HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA NEMLENDİRİN

    Güzel havalarda, cildinizin nem dengesini korumak için günde bir veya iki kez hafif bir nemlendirici uygulamak yeterli olabilir. Ancak, soğuk havalar cildinizin yaz aylarına göre çok daha hızlı kurumasına sebep olur. Kış aylarında cildinizi rutin nemlendiricinize ek olarak hindistan cevizi veya badem yağı gibi zengin yağlara beslemek dondurucu soğuklar karşısında ihtiyacı olan nem dengesini korumasına yardımcı olacaktır.

    CİLDİNİZİN EN İYİ DOSTUNU YANINIZA ALIN

    Devrim niteliğindeki yüz temizleme sistemi FOREO LUNA mini 2, her mevsim cildinize ihtiyacı olan özeni göstermeye yardımcı olur. T-Sonic™ titreşimleri sayesine cildinizde biriken kir ve yağı %99.5 oranında temizler ve cildinizi biriken ölü derilerden masaj yaparak ve cildinizi tahriş etmeden arındırmanızı sağlar. Tatil boyu temiz ve ölü derilerden arındırılmış bir cilde sahip olmak için LUNA mini 2’nizi yanınıza almayı unutmayın. Üstelik, küçük şarj ünitesi ve taşıma çantası sayesinde sırt çantalı tatillerden lükse seyahatlere her türlü yolculuğunuzda kolaylıkla taşıyabilirsiniz.

    MEVSİM GIDALARINI TÜKETİN

    Kış aylarında yetişen meyve ve sebzelerini içeren bir beslenme düzenine sahip olmak, cildinizin de ihtiyacı olan takviyeleri almasını sağlar. Soğuk havalarda cildinizin formunu korumasına yardımcı olacak üzüm, kızılcık, portakal, fındık gibi vitamin ve antioksidan bakımından zengin gıdaları tercih etmeye özen gösterin. Ayrıca düzenli su tüketerek cildinizi içeriden de nemlendirmeyi unutmayın.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.