DOLAR 32,588
EURO 34,8091
ALTIN 2419,663
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Klasik İtalyan lezzetleri Gina’nın yaz menüsünde

    Klasik İtalyan lezzetleri Gina’nın yaz menüsünde
    19.05.2017
    A+
    A-

    Kaliteli ve şık ortamı ile İstanbul’un en gözde İtalyan restoranlarından biri olan Gina’nın menüsü mevsimsel içerikler ile yaz sezonu için yenilendi…

    İstanbul’un sofistike İtalyan restoranı Gina, mevsime özgü malzemelerle hazırladığı yaz menüsünü misafirlerinin beğenisine sunuyor. Hizmet ve ürün kalitesiyle “İtalyan Konukseverliği” (Marchio Ospitalità Italiana) sertifikasına sahip restoranlardan biri olan Gina, İtalyan lezzetlerini misafirleri ile buluşturmaya devam ediyor.

    Geleneksel İtalyan tatlarını kendine özgü yorumu ile sunan Gina, menüsündeki çeşitlilikle farkını ortaya koyuyor. Menünün iştah kabartan lezzetlerinden Mozzarella Di Bufala, Pomodorini E Basilico’da domates ve fesleğen eşsiz bir uyum yakalarken; İtalya’nın geleneksel tatlarından Crostini Alla Toscana, Gina’nın yaz menüsündeki paylaşımlık seçenekler arasında yer alıyor. Dana carpaccio, Toskano pate, enginar ve kuşkonmaz lezzetlerinden oluşan Crostini Alla Toscana saf zeytinyağı ve çıtır köy ekmeği ile birlikte sunuluyor.

    Kalamar, karides ve ahtapot içeren İtalyan makarnası, Maccheroncini Allo Scoglio deniz ürünleri sevenler için menüde sevilen lezzetlerden olurken; cherry domates sos ve taze fesleğen ile hazırlanan Spaghetti Al Pomodoro Datterino ise klasik makarna sevenler için ideal. Pecorino peyniri ve karabiberle hazırlanan İtalya’nın geleneksel makarna çeşitlerinden biri olan Tonnarelli Cacio e Pepe ise menünün öne çıkan lezzetleri arasında yer alıyor.

    Bezelye ve fava ile eşsiz bir uyum yakalayan buharda kaya levreği deniz ürünleri sevenlerin beğenisine sunulurken, kırmızı et tercih edenler için Filetto di Manzo porçini mantar sos ile servis edilerek menünün ana yemek alternatifleri arasında öne çıkıyor.

    Gina’nın eşsiz tatlıları gün ortasında lezzetli kahve molalarına ve yemek sonralarına keyif katıyor. Öne çıkan tatlılarından lime ve muskat aromalı panna cotta, yaban mersini ve frambuaz sos ile birlikte sunuluyor. Menünün yeni tatlılarından Millefoglie Alle Fragole ise çilekli milföy severlerin vazgeçemeyecekleri bir tatlı olmaya aday. Ev yapımı dondurma ve sorbe çeşitleri de yaz boyunca favori lezzetlerden olacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.