DOLAR 32,3812
EURO 34,8051
ALTIN 2397,078
BIST 10208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Klozet seçimi yaparken nelere dikkat edilmelidir?

    Klozet seçimi yaparken nelere dikkat edilmelidir?
    22.11.2022
    A+
    A-

    Modern banyo görünümünde en çok ön plana çıkan kuşkusuz klozetler oluyor. Bir banyoya girdiğinizde ilk göze çarpan klozetler olduğundan klozet seçiminin dikkatli bir şekilde yapılması gerekiyor. Sadece modern klozet modelleri seçmek ya da yalnızca görüntü odaklı olarak doğu modellere yönelmekten söz etmiyoruz. Aynı zamanda seçtiğiniz klozetin konforlu bir şekilde kullanılması, uzun kullanım ömrü sunabilmesi gibi detaylara da dikkat edilmesi gerektiğini unutmamalısınız. Peki, klozet alırken dikkat edilmesi gerekenler neler? İşte yanıtlar…

    • Ölçüler

    Öncelikli olarak dikkate almanız gereken unsur klozetin ölçüleridir. Günümüzde bu tasarımların çok farklı ölçülerde üretildiğini unutmayın. Eskiden olduğu gibi sadece 1-2 ölçü seçeneği karşınıza çıkmayacak. Banyonuza uygun ölçülerde üretilmiş olan bir klozet modelini tercih etmeniz ise son derece önemlidir.

    Aksi halde ayrılan alana satın aldığınız klozet tam olarak oturmayabilir ve bu durumda da karşınıza iki seçenek çıkar. Usta çağırarak banyoda tadilat yaptırmak ya da yeni bir klozet modeli almak! Bu sorunu yaşamamak için doğru ölçülerde olan klozet çeşitlerini tercih etmeniz büyük önem taşıyor.

    • Alttan ve Arkadan Çıkış Seçenekleri

    Eğer banyonuzda detayı bir tadilat çalışmasının yapılmasını istemiyorsanız bu konuda da seçimi siz yapmayacaksınız demektir. Banyolarda klozet için gider alanları duvarda ya da zeminde olabiliyor. Eğer duvardaysa bu durumda arkadan çıkış tasarımına sahip olan bir klozet modelini seçmeniz gerekir.

    Ancak gider alanı zeminde ise tercihinizi alttan çıkış klozet seçeneklerinden yana yapmalısınız. Duvarda gider borusunun olduğu banyo tasarımlarında genellikle ayaksız klozetler yani duvara monte klozetler kullanılıyor. Bu tasarımlar hem banyoda daha modern bir atmosfer yaratıyor hem de banyonun temizliğinin daha kolay yapılmasına olanak tanıyor. Dolayısıyla daha fazla tercih edildiğini de belirtmek gerekir.

    • Renk

    Banyonuz ile uyumlu olan bir klozet rengine yönelmeniz, estetik açıdan hoş bir görünüm yakalayabilmeniz akımından önemlidir. Elbette klozet iç takımı gibi iç aksamda kullanılan materyallerden söz etmiyoruz. Klozetin dış bölümünde beyaz, krem gibi pek çok farklı renkler kullanılabiliyor. Bu noktada dikkate almanız gereken husus banyonuzdaki fayanslar olmalıdır.

    Fayans rengi ile uyumlu olan bir renk tonuna yönelirseniz, şahane bir seçim yapma imkanınız da olur. Ancak küçük bir banyoya sahip olanlar için bir tavsiyemiz olacak. O da olabildiğince en açık renk tonlarında olan klozet çeşitlerine yönelmeleridir. Böylelikle banyoda daha ferah bir havanın elde edilmesi de mümkün olur. Büyük banyo alanları için böyle bir sınırlama yok, özgürce renk seçimi yapabilirsiniz. Bu arada bilmeyenler için artık siyah tonlarında ve gri renklerde klozet çeşitlerinin de üretildiğini aktaralım.

    • Kapak

    Dikkat etmeniz gereken bir diğer detay da klozetin kapak tasarımıdır. Plastik materyallerden hazırlanan kapaklara alternatif olarak melamin kapaklı olarak dizayn edilen klozet çeşitleri de bulunuyor. Bir de yavaş kapanma özelliği olan klozet çeşitleri var ve bu tasarımlar son dönemde daha fazla ilgi görmeye başladı.

    Ancak fiyatlarının diğer kapak sistemlerine sahip olan klozetler ile kıyaslandığında bir miktar daha yüksek olduğunu da unutmamak gerekiyor. Eğer bütçe ayırabilecekseniz sizlere önerimiz yavaş kapanan kapak sistemine sahip klozetlere yönelmeniz olacak. Özellikle VitrA internet sitesine uğrarsanız, tüm bu seçenekleri bir arada değerlendirme şansınız olur. Nasıl bir model seçimi yapacağınız konusunda karar vermenizi kolaylaştıracağını da belirtmeliyiz.

    • İç Takım

    Bildiğiniz gibi klozet çeşitlerinde iç takımlar da farklı olabiliyor. İki kademeli olarak su veren iç takıma sahip olan klozetler özellikle sudan tasarruf sağlıyor olmasıyla dikkat çekiyor. Dolayısıyla öncelikli olarak önerimiz iki kademeli su veren iç takıma sahip klozet çeşitlerine yönelmeniz olacak. Böylelikle kullanılan sudan da hatırı sayılır oranda bir tasarruf yapabilirsiniz.

    • Kolay Temizlenme

    Klozet çeşitlerinin kolaylıkla temizlenebilir yapıda olması da sanılandan daha önemlidir. Sürekli olarak hijyenik kalması gereken klozetlerin temizliğinin zor olması, daha fazla uğraş gerektirir. Kolay temizlenenler genellikle tasarımında çok fazla girinti çıkıntı olmayan klozetlerdir. Bu modeller daha konforlu bir şekilde kullanılır.

    Sonuç olarak yukarıda sıraladığımız tüm hususlara uygun bir klozet modeli seçerek siz de banyonuza şıklık ve konfor kazandırabilirsiniz. Kaliteli ve dayanıklı olan modelleri ise VitrA internet sitesinde incelemenizi öneririz. Bu sitede model seçenekleri çok fazla olduğundan kriterlerinize uygun bir tasarımı kolayca bulmanız da mümkün!

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.