DOLAR 32,5947
EURO 34,8147
ALTIN 2496,872
BIST 9455,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Knauf kurum içi eğitimini “Sürekli İyileştirme” metoduyla yönetiyor

    Knauf kurum içi eğitimini “Sürekli İyileştirme” metoduyla yönetiyor
    05.11.2019
    A+
    A-

    Knauf,  çalışan aidiyetini artırmak için kurum içi çalışmalarıyla bunu bir üst skalaya taşıyor. Değerler ve hedefler etrafında ortak bir anlayış ve uyum içinde olmayı amaçlayan ‘sürekli iyileştirme’ hattı ile mevcut durumla yetinmeyerek kayıpları görmeyi amaçlayan Knauf; kök nedeni bulma ve ortadan kaldırma, standartları koruma ve bunun sonunda da sürekli öğrenme ve gelişim becerilerinin şirket kültürüne yerleşmesini hedefliyor.

    Çalışan aidiyetini artırmaya yönelik çalışmalarıyla kurum kültürünü bir üst skalaya taşımayı amaçlayan Knauf, ‘sürekli iyileştirme koridoru’ ile bu bakış açısını realiteye döküyor.

    “Kurum kültürünü temele yaymak için bu bakış açısını benimsedik”

    Knauf çatısı altındaki tüm çalışanların sürekli iyileştirme yaklaşımına etkin bir şekilde katkı sağlayarak yüksek performanslı bir kültürün oluşturulmasını hedefleyen Knauf, çalışanlarının fabrikaya ‘sürekli iyileştirme koridorundan’ giriş yapmalarını sağlıyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Knauf Türkiye Genel Müdürü Ali Türker, Knauf Türkiye’nin sürekli iyileştirme yolculuğuna İzmit ve Ankara’da bulunan üretim tesislerinde başladığını söyledi.  Bu yolculuğa 2015 yılında teknik ekibinin aldığı Yalın-6 Sigma sarı ve yeşil kuşak eğitimleriyle başladıklarının altını çizen Türker, “2018 yılında yalın üretim teknikleri de iş süreçlerine dahil edilerek, sürekli iyileştirme çalışmaları odak noktamız olarak belirlendi. 2018 yılından beri çalışanların önerileriyle; İSG-çevre, verimlilik, 5S, kalite iyileştirme, fire azaltma, akış hızlandırma, enerji tasarrufu, stok azaltma, üretim kapasite artışı konularında 1000’in üzerinde sürekli iyileştirme projesi hayata geçirildi. 2019 yılı itibariyle de Knauf değerlerini temel alan Knauf Sürekli İyileştirme sistemimizle, Yalın-6 Sigma gibi etkinliği kanıtlanmış temel uygulamaları ileri taşıyan; tüm çalışanlarımızın iş süreçlerini her gün ve her yerde sürekli iyileştirdiği yüksek performanslı bir kültür oluşturmayı hedefliyoruz. Örneğin, fabrikalarımıza çalışanlarımız sürekli iyileştirme başlangıç noktamız olan Sİ koridorundan giriş yaparak sürekli iyileştirme yolculuğuna başlıyor. Daha iyiyi arayışımızda her üretim alanımızda bulunan sürekli iyileştirme toplantı odalarımız, günlük kademeli toplantılar ve ekip çalışmaları için fabrika ekibinin ortak buluşma noktalarıdır” diye açıkladı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.